steve-wozniak-nemam-rad-ekosystem-apple
Apple Novinka Steve Wozniak: Nemám rád ekosystém Apple

Steve Wozniak: Nemám rád ekosystém Apple

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

16. 11. 2015 14:30 1

Ačkoliv miliony lidí po celém světě šílí z každého nově vydaného zařízení od Applu, spoluzakladatel společnosti Steve Wozniak z těchto produktů moc nadšený není. O svých pocitech se rozpovídal na páteční konferenci analytické společnosti NewRelic.

Reklama

Během rozhovoru Steve Wozniak uvedl, že tablety jsou pro něj příliš limitující. Tím v podstatě šel proti tvrzení Tima Cooka, který během uvedení obřího iPad Pro uvedl, že „nový tablet od Applu je natolik dobrý, že v podstatě zaniká potřeba vlastnit klasické PC“.

Spoluzakladatel Applu se vyjádřil také k chytrým hodinkám Apple Watch. Ty jsou podle něj sice fajn, ale když si je náhodou zapomene doma, ani si toho nevšimne. Apple Watch nejsou tedy podle něj nepostradatelné, i když k tomu dodal, že se každým dnem zlepšují a to hlavně díky novým aplikacím.

Steve Wozniak: Nemám rád ekosystém Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Steve Wozniak dále uvedl, že společnost je dále silně ovlivněná rozhodnutím již zesnulého Steva Jobse. To se projevuje také uzavřeným ekosystémem, což spoluzakladateli Applu moc nevyhovuje: Nerad se nacházím v ekosystému Applu. Nemám rád, když jsem uvězněný. Mám rád nezávislost“.

Rozhovor s „Wozem“ se stočil i mimo technologický svět. Steve Wozniak se přiznal, že nikdy neexperimentoval s LSD jako jeho bývalý společník Steve Jobs. S drogami (kromě alkoholu a cigaret) prý do styku nepřišel nikdy, ale když ho začal hodně bolet kyčel, přemýšlel o lékařské marihuaně. Ani tu však nakonec neokusil.

Zdroj: Fortune

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama