stripky-o-crysis
Novinka Střípky o Crysis

Střípky o Crysis

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

5. 9. 2007 00:00 20

Crysis je bezesporu jedna z nejočekávanějších her roku 2007. Již předem ale všichni tušili, že hardwarové nároky nebudou zrovna nízké. Co nám k tomu řekne Cevat Yerli, generální ředitel Cryteku?

Reklama

Na webu inCrysis se objevilo stručné resumé rozhovoru s Cevatem Yerlim, který bude obsažen v říjnovém čísle papírového magazínu MaximumPC. Hlavní body jsou následující:

  • Crysis nepodporuje PPU (physics processing unit) ani akceleraci fyziky přes GPU. Všechny fyzikální výpočty bude provádět procesor.
  • Hra je optimalizována jak pro jednojádrové, tak vícejádrové procesory. Majitelé jednojádrových CPU nebudou ochuzeni o žádné vymoženosti hry, procesor s více jádry ale podá vyšší framerate.
  • V rozlišení 1280x1024 na plné detaily hru plynule rozběhnou karty třídy GeForce 8800GTS a Radeon HD2900XT. Pro rozlišení 1600x1200 už budete potřebovat "něco silnějšího".
  • Distribuce přes Steam je dnes velká móda, nicméně Crysis bude možno online koupit pouze přes EA Store.

Zdají se vám hardwarové požadavky přehnané? Podle dnešních měřítek nelze než souhlasit, nicméně v době, kdy Crysis vyjde, už se zmíněné 3D akcelerátory budou posouvat na lidovější cenové hladiny. Na různých serverech se o nástupcích těchto karet živě spekuluje, bohužel zatím jsou informace dost protichůdné...

Zdroj: inCrysis

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama