Tablety za velmi rozumnou cenu – test tří kousků do 2500 Kč
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Tablety za velmi rozumnou cenu – test tří kousků do 2500 Kč

Tablety za velmi rozumnou cenu – test tří kousků do 2500 Kč | Kapitola 8

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 12. 2012 03:00 47

Seznam kapitol

1. Máte na něj i vy 2. Prestigio Multipad PMP3170B – představení 3. Prestigio Multipad PMP3170B – HW a aplikace 4. GoClever Tab75 – představení
5. GoClever Tab75 – HW 6. Point of View Mobii 7" Pro Tab 26 – představení 7. Point of View Mobii 7" Pro Tab 26 – HW 8. Vyplatí se levné tablety?

V anketě níže se vás ptáme, jak jste spokojení s dárky o letošních Vánocích. Pokud patříte ke skupině čtenářů, která odpovídá, že dostala hotovost na dárek dle svého gusta, máme pro vás tip, co si koupit. Otestovali jsme tři levné tablety Prestigio Multipad, PMP3170B, GoClever Tab75 a Point of View Mobii 7" Pro Tab 26.

Reklama

Shrnutí testu

Než se dostaneme k samotnému závěru, shrnul bych a porovnal tyto tři recenzované produkty. Není zde jasného vítěze, protože v číslech jsou na tom všechny stroje naprosto stejně.

Možná je to právě mámení, tedy překlad latinského slova, z něhož vychází slovo prestiž, které mě přinutilo jako mého osobního favorita vybrat právě MultiPad od Prestigia. Tento tablet je podle mého názoru vhodný spíše pro chlapa, působí bytelně díky pogumování, má dobrý výkon, ale po vzhledové stránce moc nevyčnívá.

Pokud by měl tablet sloužit spíše něžnějšímu pohlaví, určitě neurazí GoClever, který svým elegantním vzhledem může konkurovat i dražším tabletům a potěší i předinstalovanými aplikacemi pro čtení oblíbených e-knih.

Třetí testovaný produkt mi, ač má poměrně dobrý displej a ač mě potěšil protiskluzovým povrchem, nepřirostl k srdci. Výkonově mě zklamal, vzhledově nepřekapil a aplikačně se také moc nepředvedl. Point of View si ale i přesto určitě své zákazníky najde. Nutno dodat, že moje pořadí je subjektivní a testované stroje mi prostě sedly každý po svém.

Tablety za velmi rozumnou cenu – test tří kousků do 2500 Kč
i Zdroj: PCTuning.cz

Vyplatí se levné tablety?

Na závěr si musíme přiznat, že v cenové relaci mezi dvou až třemi tisíci korunami nedostaneme vysokou kvalitu zpracování ani výkonnostní špičku, ale dostaneme něco, co prostému člověku stačí k prohlížení internetu, k pouštění filmů v nižším rozlišení, ke čtení e-knih, ba dokonce i k hraní některých her. Samozřejmě musíme na oplátku za nízkou cenu očekávat, že se mnohdy rozčílíme, jak pracuje zařízení pomalu, proč se tablet pouští téměř minutu, jak je možné, že nám nejde pustit ta či ona hra a proč se nám video v HD seká nebo ani nepustí.

Každá sranda něco stojí, ale pokud vám stačí si denně prohlídnout e-mail, pročíst si PCTuning a případně rozbít pár prasečích hlav za pomoci rozzlobených opeřenců a klukovské hračky, bude vám každý z těchto strojů věrným služebníkem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama