Tajemství popularity SteelSeries výbavy? Tkví i v softwaru
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Tajemství popularity SteelSeries výbavy? Tkví i v softwaru

Tajemství popularity SteelSeries výbavy? Tkví i v softwaru

PR článek

PR článek

1. 9. 2021 17:19

Je jedno, zda se bavíme o herních myších, klávesnicích, sluchátkách či jiném příslušenství – značka SteelSeries patří k těm nejpopulárnějším. Kromě vyzdvihované kvality herních periferií za to můžeme vděčit i propracovaným aplikacím, které patří k hlavním přednostem tohoto výrobce.

Reklama

Řeč je v první řadě o aplikaci SteelSeries GG, která nahrazuje dříve samostatnou aplikaci Engine. Jde v podstatě o celý hráčský ekosystém, který vám umožní ovládat vaší herní výbavu, ale také upravovat parametry pro konkrétní hry a zároveň být i ve spojení s vašimi přáteli. 

Z jednoho místa tak můžete pohodlně konfigurovat například podsvícení všech svých periferií, ale také upravovat jejich konkrétní vlastnosti. Velmi praktické je také to, že SteelSeries GG podporuje cloudovou synchronizaci. Kompletní nastavení tak můžete snadno přenášet na různé počítače, což se hodí v případě, kdy hrajete na notebooku i PC.

Nedílnou součástí aplikace SteelSeries GG jsou také Engine Apps. Je to v podstatě sbírka aplikací, která byla navržena pro konkrétní tituly. Díky tomu byste měli dosahovat ve svých oblíbených hrách daleko lepších výsledků. Vřele doporučujeme například CS: GO Engine, který se nám v praxi velmi osvědčil. Potenciál Engine Apps je přitom ještě daleko vyšší, využít je můžete i pro další nainstalované programy.

Tajemství popularity SteelSeries výbavy? Tkví i v softwaru
i Zdroj: PCTuning.cz

Úplnou novinkou letošního roku je vychytávka zvaná SteelSeries Moments. Tato aplikace si klade za cíl usnadnit sdílení herních videoklipů, což doposud nebylo vůbec jednoduché – bez technických znalostí se hráči zpravidla neobešli. Aplikace Moments ale tyto zažité pořádky mění, můžete jednoduše a rychle sdílet stěžejní okamžiky ze hry přímo na místo jaké si sami zvolí.

S aplikací Moments se pracuje v podstatě ve třech jednoduchých krocích: 

Záznam – stěžejní scénu lze zachytit stisknutím dříve nakonfigurované klávesy. Nastavení umožňuje zvolit ze zachycení hry, respektive obrazovky a to i v průběhu živého vysílání. Moments je kompatibilní se všemi klíčovými hrami a s hlavními výrobci grafických karet.

Úprava – Jakmile hráč ukončí hru, má možnost ihned si prohlédnout a vytřídit všechny své záznamy v galerii. Pokročilý editor v aplikaci nabízí prostředí pro snadnou úpravu úvodní a závěrečné sekvence, přidání různých video efektů, textu, obrázků aj. Samozřejmostí je možnost vrátit se k nezměněnému původnímu klipu.

Sdílení – uživatelsky přívětivé sdílení se spoluhráči či fanoušky a přáteli zabezpečuje varianty přímé publikace na Youtube a Gfycat. Mezi další možnosti patří zaslání videa přetažením do zprávy ve službách, jakými jsou Discord, Reddit, Twitter a Facebook. Kromě toho SteelSeries nadále pracuje na podpoře dalších platforem.

Pomáhala herní komunita

V aplikaci Moments je zároveň přidána funkce automatického zachycení společně s GameSense do vybraných nejhranějších a nejpopulárnějších titulů, jako jsou League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive a Dota 2. Automatický záznam funguje na základě vyvolaných herních akcí, samotné video pak v aplikaci tyto stěžejní body zvýrazní značkami na časové ose pro lepší orientaci a následnou úpravu a sdílení.

Aplikace Moments byla mimochodem vyvíjena, testována a vyladěna ve spolupráci s komunitou hráčů, profesionálních týmů, streamerů a influencerů. Patrně i díky tomu je tak dobře vyladěna. Navíc funguje v podstatě s jakoukoliv grafickou kartou a vyznačuje se velmi snadným nastavením a obsluhou. SteelSeries Moments je dostupná pro operační systémy Windows od verze 7 a pro optimální chod jsou doporučeny tyto minimální hardwarové požadavky:

  • CPU Intel Core i5-2000, AMD FX-4000 a novější
  • GPU NVIDIA GeForce GTX 960, AMD Radeon HD 7870, Intel HD 4000 a novější
  • 500 MB volného místa na HDD
  • 2 GB Video RAM, 8 GB RAM
Tajemství popularity SteelSeries výbavy? Tkví i v softwaru
i Zdroj: PCTuning.cz
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama