tegra-najde-uziti-u-htc
Novinka Tegra najde užití u HTC

Tegra najde užití u HTC

Michal Kleman

Michal Kleman

13. 1. 2009 00:00 3

Velice známý výrobce smartphonů, společnost HTC, pravděpodobně postaví nové telefony na platformě nVidia Tegra. Takovéhoto produktu bychom se měli dočkat již v druhém pololetí tohoto roku.

Reklama

Server X-Bit Labs uvedl zprávu o využití SoC (System On Chip) společnosti Tegra ve smartphonech HTC. Podle analitiků nebude HTC jedinou společností, která v nejbližších měsících tuto technologii adoptuje, naopak by se s tímto řešením mělo počítat více. "Věříme, že HTC vybralo platformu nVidia Tegra pro nové zařízení, které se bude dodávat v druhé polovině roku 2009. Předpokládáme, že Tegra by mohla přidat $100 milionů do výsledků z 2H09," řekl Doug Freedman, analytik American Technology Research v poznámkách pro své klienty.

Tegra najde užití u HTC
i Zdroj: PCTuning.cz


Na obrázku je smartphone HTC TyTN.

Pro nVidii je nevšímavost výrobců telefonů prozatím spíše zklamáním, půpvodní plány totiž počítaly s tím, že první mobilní zařízení užívající Tegru budou na trhu již na konci roku 2008, situace pro Tegru byla doteď nepříznivá jak v segmentu smartphonů, tak MID zařízení. Při ekonomické krizi se budou nVidii jistě hodit další zisky plynoucí z tohoto čipu. Podle Douga Freedmana bude mít nVidia na tomto čipu velké marže, jelikož jeho výroba je nenákladná (stejně jako je tomu u procesoru Intel Atom). Navíc, HTC by mělo být pouze první z řady firem používající Tegru.

Tegra najde užití u HTC
i Zdroj: PCTuning.cz

Součastné čipy Tegra 600 se skládají z procesoru ARM11, grafického jádra GeForce s programovetelnými shadery, integroveného paměťového řadiče DDR modulů, řediče NAND flashové paměti a nechybí ani jednotka starající se o přehrávání HD videa, ta zvládá tyto kodeky: MPEG 4, H.264, VC-1/WMV9. Oba dodávané čipy, Tegra 600 a 650, podporují zapojení dvou displejů, dokáží zpracovat obraz ze snímacího čipu s rozlišením až 12MPi, podporují USB rozhraní a lze připojit i PATA disk. Výrobce si může vybrat mezi mnoha obrazovými výstupy, například i HDMI.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama