tento-pocitac-nepotrebuje-vetracky-k-chlazeni-vyuziva-medenou-penu
Novinka Tento počítač nepotřebuje větráčky, k chlazení využívá měděnou pěnu!

Tento počítač nepotřebuje větráčky, k chlazení využívá měděnou pěnu!

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1. 8. 2014 11:00 35

Neustálé bzučení větráků je únavné, alespoň dokud si na něj nezvyknete. Jeden německý tým se proto rozhodl vyvinout počítač, který větráčky nepotřebuje. Jmenuje se Silent Power a předobjednat si ho můžete hned teď.

Reklama

Malý kompaktní počítač Silent Power, který tvůrci označují za nejmenší high-endové PC na světě, využívá k chlazení namísto větráčků měděné pěny. Změť měděných trubek, které vypadají jako houbička na mytí nádobí, má obrovskou plochu pro odvádění tepla směřovaného přímo z CPU a GPU. Pěna by měla být údajně až 500 x efektivnější, než chlazení za pomoci klasického větráčku.

Tento počítač nepotřebuje větráčky, k chlazení využívá měděnou pěnu!
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož tým nemá peníze na to, dostat Silent Power do výroby, rozhodl se pro vlastní crowdfundingový projekt. Na stránkách společnosti si počítač můžete předobjednat. Nejnižší model s čtyřjádrovým procesorem Intel Quad-core i7-4785T 2,2 GHz, 8 GB RAM a 500 GB vnitřní paměti vás vyjde na 699 €. Zásilky s počítačem byste se přitom měli dočkat někdy v průběhu roku 2015. Otázkou je už jenom to, kdo u vás doma utírá prach?

Zdroj: Gizmodo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama