Test HTC Vive Pro Wireless: Hraní VR bez kabelů
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Test HTC Vive Pro Wireless: Hraní VR bez kabelů

Test HTC Vive Pro Wireless: Hraní VR bez kabelů

Z. Obermaier

Z. Obermaier

17. 12. 2018 03:00 21

Seznam kapitol

1. HTC Vive Pro Wireless adaptér 2. HTC Vive Pro – představení 3. Montáž HTC Wireless adaptéru 4. Nastavení HTC Vive Pro s adaptérem
5. Problémy s kartou Nvidia RTX 6. Výdrž a kvalita přenosu obrazu 7. Co si zahrát v roce 2018/2019 8. Závěr

Na bezdrátový modul k HTC Vive Pro čekáme roky, a konečně jsme se dočkali. Podívejme se, jak se hraje ve virtuální realitě na RTX 2080 Ti s bezdrátovou sadou HTC Vive Pro, kompletně bez otravných kabelů. Dojem je skvělý, jde o největší pokrok, ke kterému ve VR od jejího nástupu na trh došlo. Neobejde se to ale zatím bez problémů. 

Reklama

HTC Vive Pro Wireless adaptér

HTC Vive je na trhu téměř tři roky, k většímu rozšíření hraní ve Virtuální realitě ale zatím nedošlo. Je to dané hlavně obsahem, který se zaměřuje zejména na hříčky pro děti a střílečky. Poslední dobou se také hodně rozšířily aplikace "cestovatelské". V podstatě takové virtuální prohlídky turisticky exponovaných lokalit z celého světa. Zájem ale spíše upadá, VR nepřináší nic nového, vše už jsme viděli tisíckrát jinak, ale stále to samé. HTC ale nespí a snaží se zájem oživit. Posledním přírůstkem do HTC Vive hardwaru je bezdrátový modul (Wireless adapter).

Test HTC Vive Pro Wireless: Hraní VR bez kabelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Tady musím upřímně říci, že jsem na něj čekal „jak na smilování“. Kabel vedoucí z headsetu k počítači byl od počátku problém. Neustále se motá pod nohy, brání vám v pohybu a hlavně omezuje váš akční rádius. Vive Pro sice kabel zmenšilo, což bylo pozitivní, stále to nebylo ono. Bezdrátový adaptér byl slíben na podzim a také se tak stalo, je k mání už řadu měsíců. My vám dnes ukážeme jak se s ním mění zkušenost s HTC Vive Pro.

Test sady HTC Vive Pro jsme vám nabídli před půlrokem. V něm najdete vše, co potřebujete vědět o technické stránce, srovnání se starší sadou a měření výkonu her. Já se dnes budu primárně zabývat Wireless modulem a Vive Pro připomenu jen v jedné (následující) kapitole. Podíváme se ale opět na instalaci systému, jelikož s bezdrátovým modulem došlo k důležitým zjednodušením. Není potřeba tolik kabelů (nejen od headsetu), instalace se celkově zjednodušila. Zprovoznění adaptéru ale není snadné, je potřeba speciální karta, k tomu se dostaneme detailně později.

Test HTC Vive Pro Wireless: Hraní VR bez kabelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Ukážeme vám jak se sada instaluje na brýle, co je potřeba přidat do počítače a na monitor, nejdůležitější pak bude výdrž na baterii. Podělíme se o zkušenost s hraním, zprovozněním a základními funkcemi. Zajímavá bude kapitola s problémy grafiky RTX 2080 Ti, protože ty nejsou malé a musím se jimi zabývat. Ke konci článku se podíváme na zajímavé herní tituly a zamyslíme se nad budoucností VR. Pokročte tedy dále do článku, jak se hraje ve VR bez drátů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama