Test HTC Vive Pro Wireless: Hraní VR bez kabelů
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Test HTC Vive Pro Wireless: Hraní VR bez kabelů

Test HTC Vive Pro Wireless: Hraní VR bez kabelů | Kapitola 5

Z. Obermaier

Z. Obermaier

17. 12. 2018 03:00 21

Seznam kapitol

1. HTC Vive Pro Wireless adaptér 2. HTC Vive Pro – představení 3. Montáž HTC Wireless adaptéru 4. Nastavení HTC Vive Pro s adaptérem
5. Problémy s kartou Nvidia RTX 6. Výdrž a kvalita přenosu obrazu 7. Co si zahrát v roce 2018/2019 8. Závěr

Na bezdrátový modul k HTC Vive Pro čekáme roky, a konečně jsme se dočkali. Podívejme se, jak se hraje ve virtuální realitě na RTX 2080 Ti s bezdrátovou sadou HTC Vive Pro, kompletně bez otravných kabelů. Dojem je skvělý, jde o největší pokrok, ke kterému ve VR od jejího nástupu na trh došlo. Neobejde se to ale zatím bez problémů. 

Reklama

Problémy s kartou Nvidia RTX

První překvapení vás čeká hned u prvního spuštění. Systém si otestuje váš počítač. Jak vidíte na obrázku, můj počítač nemusí pro potřeby Vive stačit. Tedy upřímně nevím, jaký by měl být aby stačil.

Test HTC Vive Pro Wireless: Hraní VR bez kabelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Mnohem spolehlivější test je přímo ve SteamVR aplikaci. Tam už se zdá systém v pořádku. Dokázal celý test běžet stabilně na 90 fps bez vypadlých snímků. Obdržel jsem maximální počet bodů. Jen pro úplnost, RTX 2080 Ti je v mém systému pod-voltovaná a ještě nastavená na 90 procent TDP. Procesor jede na 4,6 GHz všechna jádra.

Test HTC Vive Pro Wireless: Hraní VR bez kabelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Možná čekáte, že s nejvýkonnější grafikou na trhu bude HTC Vive pro ideální kombinace. To bych čekal také, jelikož jedině tato karta má dost výkonu pro supersampling a nejvyšší vizuální zážitek z VR. Z mého prvotního testu HTC Vive a RTX 2080 Ti bylo jasné, že výkon této karty využijeme naplno. Bohužel by musela Nvidia dotáhnout ovladače.

Velká většina her a aplikací funguje, nikoliv ale všechny. Stává se mi, že se hra vůbec nespustí s chybovou hláškou, že není dostatek grafické paměti. To mne překvapuje u hry, která má celá méně než 1 GB dat. Her, které nefungují není málo. Nejproblematičtější aplikací je základní The Lab. Jde o nejhranější VR hru vůbec, ta se nejen nespustí, ale zcela zmrazí počítač. Ten zamrzne a obrazovka zčerná, systém jede, ale grafika je „tuhá“. Pomůže jen restart.

Musím říci, že s každou novější verzí driverů je problémů méně. Hry, které ještě před týdnem nespustíte, s aktuálním driverem fungují. Je vidět, že Nvidia na problému pracuje. Stále to není ideální, musíme počkat. Pokusil jsem se problém nějak izolovat, což se mi podařilo. Výměnou grafiky RTX 2080 Ti za GeForce GTX 1080 se všechny problémy vytratily a všechny hry fungují. Na vině je tedy opravdu RTX a nedoladěné ovladače.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama