Test levných bezdrátových setů klávesnice s myší
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Test levných bezdrátových setů klávesnice s myší

Test levných bezdrátových setů klávesnice s myší

Jakub Mokříš

Jakub Mokříš

12. 6. 2018 03:00 6

Seznam kapitol

1. Genius Slimstar 8005 – designovka do kanceláře 2. Genius Slimstar 8005: klávesnice 3. Genius Slimstar 8008 – design před funkčností 4. Genius Slimstar 8008: klávesnice 5. HP Wireless Desktop Combo C2710 – průměr
6. HP Wireless Desktop Combo C2710: klávesnice 7. Cherry DW5100: klávesnice 8. Logitech MK235 – lehký a přenosný 9. Logitech MK235: klávesnice

Dnešní recenze by měla pokrýt pár nejzajímavějších modelů bezdrátových setů klávesnic a myší. Naším požadavkem byla především cena do 1000 Kč. Nečekejte tedy žádné nálože desítek multimediálních tlačítek u myší herní senzory. V testu jsou sady klávesnic a myší zaměřené převážně na kancelářskou práci, případně pro domácnost.

Reklama

V testu jsme se zaměřili především známé výrobce. Řada z populárních sad klávesnice s myší, které jsou na předních příčkách prodejnosti, už je postarší a spoustu z nich už jsme na PC Tuningu testovali, proto se dnes zaměříme spíše na novější modely.

Celý test jsem se snažil dělat v co nejméně zarušeném prostředí, abych vyloučil možnost, že signál bude něčím rušen. Pravděpodobně i díky tomu jsem neměl s ani jedním setem nejmenší problém s výpadky nebo zpožděním.

Berte také v potaz, že anatomie lidského těla je dost individuální, stejně jako návyky při používání perfierií. Proto pokud do mé velké ruky padne myška jako ulitá, nemusí to tak být u každého.

Všechny sety nabízejí membránovou klávesnici a u každého jsem se snažil především vystihnout dojmy, které jsem měl z používání. Zároveň je třeba chápat měřítko testu – pokud je nějaký set vychválen, znamená to, že ve své cenové hladině něčím exceluje. Nicméně v porovnání s mnohem dražším hardwarem z vyšších cenových sfér by v tom samém možná zapadl do šedi průměru.

Genius Slimstar 8005 – myš

Genius je v testu zastoupen hned dvakrát. Není to z nějakých našich redakčních sympatií k této značce, ale spíše tím, že se více orientuje na segment spíše levnějšího hardware. Balení, jak už je zvykem, obsahuje kromě myšky a klávesnice i baterie a to jeden AA článek a dva AAA. Navrch ještě samozřejmě přijímač do USB.

Test levných bezdrátových setů klávesnice s myší
i Zdroj: PCTuning.cz

Myška je designem dost nevýrazná, což přičítám především absenci jakékoliv jiné barvy, než je černá. Ta je přítomna ve dvou druzích plastu, lesklém, který má očividně za úkol rozbít jednotvárnost hrubšího matného plastu, který zase zajišťuje jistější úchop.

Symetrická myška, tedy vhodná i pro leváky, mi připadala vhodná spíše pro menší ruku. To je poměrně zvláštní, protože je tvarově i velikostně téměř identická s tou ze setu Slimstar 8008. Jediný rozdíl (kromě designu povrchu) jsem zaznamenal u tlačítek, která v tomto případě mají drobnou prohlubeň. Člověk by ale až nevěřil, co takový drobný detail udělá s dojmem z úchopu, který mi přišel opravdu zcela odlišný i přes jinak téměř identický tvar a velikost obou myší.

Test levných bezdrátových setů klávesnice s myší
i Zdroj: PCTuning.cz

Genius bohužel opět nadělil tomuto hlodavci pouze dvě tlačítka, ale na druhou stranu ho opatřil optickým senzorem BlueEye s rozlišením 1200dpi. Je skutečně poznat, že pohyb myšky je přesnější a subjektivně jistější, takže i na nějaké občasné nenáročné hraní bych se nebál ji doporučit (prodává se i samostatně).

Test levných bezdrátových setů klávesnice s myší
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel se šetřilo na kolečku, které je celé z plastu, což dojem trošku sráží. Krokování je však jisté i přes menší vůli mezi jednotlivými kroky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama