The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu

The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 12. 2014 03:00 37

Seznam kapitol

1. Automobilové MMORPG 2. Příběh jak z učebnice tvorby tutoriálů 3. Volba povolání, neboli automobilové specializace 4. Hybridní MMO se solidně zapracovanými mikrotransakcemi 5. Svět tak velký, že se v něm klidně ztratíte
6. Fofr při načítání 7. Deset způsobů, kterak zabavit sebe i přátele 8. Taková solidnější arkáda 9. Hodnocení hry

Dlouho očekávaná závodní MMO hra The Crew konečně vyšla a my jsme se na ni netrpělivě vrhli. Vývojáři z Ivory Tower společně s pomocníky z Ubisoftu nám totiž vedle obrovského živoucího světa slibovali tuny motoristické zábavy na všechny možné způsoby. Jak to dopadlo se dozvíte v dnešní recenzi.

Reklama

Svět, po kterém se v The Crew budete prohánět, je obrovský. Mapa v podstatě znázorňuje trošku zjednodušené Spojené státy. Na jejich projetí z východu na západ tak nebudete potřebovat dny, ale hodiny, což je na hru, v níž se proháníte rychlostí 200 km/h a více, opravdu slušná rozloha.

Příjemná je také skutečnost, že Spojené státy v podání The Crew nejsou jenom unylou směsicí s nudnými zákoutími, ale v podstatě každému regionu hry se autorům podařilo vdechnout osobité kouzlo. Až budete v The Crew křižovat Spojené státy, narazíte na majestátní hory, Los Angelské neony, New Yorské mrakodrapy nebo poklidný americký Středozápad, kde se po cestě budou prohánět krávy.

Během hry se pak tu a tam objeví také nějaké to zapamatovatelné místo – elektrárna, továrna, náměstí, pouť, nebo třeba jen hodně extravagantní barák, který vám časem pomůže v hladší orientaci i bez mapy.

Oko potěší také občasné výjevy jako například burácející přelety letadel, uzavření silnice kvůli přejezdu vlaku, nebo k požáru uhánějící hasičské vozidlo či zločince nadhánějící policejní komando. Hra je ale stále „jen“ MMO, takže žádný spektákl ve stylu Need for Speed nečekejte.

The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Vývojáři se u The Crew soustředili hlavně na vysoký výkon, což na hře občas nepoznáte, ale někdy to na vás naopak docela klidně naplno vybalí. V praxi to vypadá tak, že některá panoramata jsou prostě úchvatná, když se však na hru kouknete zblízka, často vypadá „levně“, respektive nedetailně. Modely automobilů se ale vždycky patřičně blyští a ubráno bylo spíše na těch méně podstatných detailech, jako jsou chodci, zvířena, opakující se objekty (např. stromy) atd. A samozřejmě nečekejte ani realisticky se chvějící listí a podobné vychytávky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama