To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek To nejlepší z počítačových RPG všech dob

To nejlepší z počítačových RPG všech dob | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

21. 1. 2015 03:00 73

Seznam kapitol

1. Jak to bylo s RPG hrami? 2. Diablo, Ultima Online 3. Fallout, Planescape: Torment 4. System Shock 2, TES III: Morrowind
5. Neverwinter Night, World of Warcraft 6. Mass Effect 2, The Witcher 2 7. Divinity: Original Sin, Dark Souls II

RPG hry jsou jedním z nejoblíbenějších herních žánrů, a tak do jejich řad každoročně přibývají desítky nových titulů. Jen mizivé procento z nich je ovšem kvalitních a ještě méně se pak dokázalo zapsat do herní historie. My jsme si právě na tyto tituly blíže posvítili a dali dohromady výběr těch nejlepších RPG všech dob. Tady ho máte! 

Reklama

Diablo

  • Datum vydání: 31. 12. 1996
  • Vývojář: Blizzard Entertainment
  • Zajímavost: I přes obrovský komerční úspěch Diabla vydává Blizzard Entertainment každý nový díl série s obrovskými časovými rozestupy. Mezi druhým Diablem a aktuálním třetím dílem se série odmlčela dokonce na dlouhých 11 let (nepočítáme-li datadisk Diablo II: Lord of Destruction).

Diablo je izometrické RPG zavádějící nás do fantasy světa vesničky Tristram, která je stejně jako i celé království Khandaras na pokraji chaosu. Král země totiž zemřel, na čemž se podílel i samotný Diablo. Úkolem hráče je probojovat se skrze smrduté dungeony až do jejich nejspodnějšího patra, kde je třeba přemoci neznámé zlo. V době svého vydání Diablo představilo zcela unikátní a velmi chytlavou hratelnost, jež byla podložena perfektní grafikou. Hra sklidila okamžitý úspěch, studio Blizzard Entertainment vynesla až do nebe, kde sedí dodnes, a dala vzniknout sub-žánru zvanému „diablovky“.

To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Ultima Online

  • Datum vydání: 31. 10. 1997
  • Vývojář: Origin Systems (Richard Garriott)
  • Zajímavost: Jeden z hlavních vývojářů hry Richard Garriott Ultimu Online sám hrával. Ve hře vystupoval jako Lord British, což je přezdívka, která mu zůstala.

Ultima Online v podstatě dala vzniknout všem současným MMORPG hrám. Jako první totiž přišla v grafickém enginu, navíc v takovém grafickém kabátku, z kterého přecházely oči. Co se týče hratelnosti, v podstatě se jednalo o MMORPG tak, jak je známe i teď. Hráči si vytvořili postavu a plnili s ní questy, za něž získávali zkušenostní body, které dále investovali do dalšího rozvoje svého hrdiny. V době svého vzniku kolem sebe hra vytvořila silnou komunitu, která hru dodnes udržuje na živu. Pokud byste si jednu ze zlomových RPG her chtěli zahrát i vy, přejděte na stránky Ultimy.

To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama