To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek To nejlepší z počítačových RPG všech dob

To nejlepší z počítačových RPG všech dob | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

21. 1. 2015 03:00 73

Seznam kapitol

1. Jak to bylo s RPG hrami? 2. Diablo, Ultima Online 3. Fallout, Planescape: Torment 4. System Shock 2, TES III: Morrowind
5. Neverwinter Night, World of Warcraft 6. Mass Effect 2, The Witcher 2 7. Divinity: Original Sin, Dark Souls II

RPG hry jsou jedním z nejoblíbenějších herních žánrů, a tak do jejich řad každoročně přibývají desítky nových titulů. Jen mizivé procento z nich je ovšem kvalitních a ještě méně se pak dokázalo zapsat do herní historie. My jsme si právě na tyto tituly blíže posvítili a dali dohromady výběr těch nejlepších RPG všech dob. Tady ho máte! 

Reklama

System Shock 2

  • Datum vydání: 11. 8. 1999
  • Vývojář: Irrational Games, Looking Glass Studios (Ken Levine)
  • Zajímavost: Ačkoliv System Shock 2 sklidila dobré recenze, moc dobře se neprodávala. Opravdové kvality hry odhalil až čas. System Shock 2 byl zpětně zařazen do mnoha výběrů nejlepších her všech dob a vedle toho měl podstatný vliv na další vývoj herního designu především FPS her.

Nevím jak vy, ale já kolem sebe neustále slýchám hlášky typu: „Tohle je podobné System Shocku 2“, nebo alespoň: „Připomíná mi to BioShock“ (v podstatě duchovní nástupce System Shocku, za jehož zrodem stál stejný vývojář Ken Levine). Co jiného by o kvalitách hry a o jejím vlivu na další žánrové tituly svědčilo více? System Shock 2 je výborné survival RPG viděné pohledem z první osoby, které si hráče omotalo jedinečnou hororovou atmosférou. Stejně jako ve výběru nejlepších RPG všech dob by se tak System Shock 2 dobře vyjímal i ve výběru nejlepších hororových her všech dob.

To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

The Elder Scrolls III: Morrowind

  • Datum vydání: 1. 5. 2002
  • Vývojář: Bethesda
  • Zajímavost: Na hru jste se mohli koukat z pohledu první i třetí osoby. Mezi těmito pohledy jste mohli kdykoliv svobodně přepínat.

Třetí díl slovutné série The Elder Scrolls smetl fanoušky série gigantickým otevřeným herním světem k prasknutí nacpaným nejrůznějšími postranními questy, při jejichž plnění jste mohli strávit desítky hodin. Oproti předchozím hrám série se Morrowind podstatně lišil především grafickým zpracováním a technickou vyladěností. Zatímco předchozí díly série byly kostičkované a hodně zabugované, Morrowind vypadala velmi realisticky a neobsahovala tolik fatálních chyb. Díky tomu se i velmi dobře hrála a nesmazatelně se tak zapsala do herní historie.

To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama