To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek To nejlepší z počítačových RPG všech dob

To nejlepší z počítačových RPG všech dob | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

21. 1. 2015 03:00 73

Seznam kapitol

1. Jak to bylo s RPG hrami? 2. Diablo, Ultima Online 3. Fallout, Planescape: Torment 4. System Shock 2, TES III: Morrowind
5. Neverwinter Night, World of Warcraft 6. Mass Effect 2, The Witcher 2 7. Divinity: Original Sin, Dark Souls II

RPG hry jsou jedním z nejoblíbenějších herních žánrů, a tak do jejich řad každoročně přibývají desítky nových titulů. Jen mizivé procento z nich je ovšem kvalitních a ještě méně se pak dokázalo zapsat do herní historie. My jsme si právě na tyto tituly blíže posvítili a dali dohromady výběr těch nejlepších RPG všech dob. Tady ho máte! 

Reklama

Mass Effect 2

  • Datum vydání: 26. 1. 2010
  • Vývojář: BioWare
  • Zajímavost: Ve hře měl být původně zakomponován útok na blízko, jako v Mass Effect 3, ale vývojáři tento prvek na poslední chvíli zrušili. 

Mass Effect 2 vypráví příběh o Shepardovi, znovuoživeném veliteli, který je pověřen vystopováním tajné mimozemské rasy Collectors a odtajnění jejích únosů lidských kolonií. Za tímto účelem Shepard, respektive hráč musel sestavit tým lidí, který ve hře dále může rozšiřovat dalšími NPC postavami. Ty se po splnění příslušného vedlejšího úkolu vůči Shapardovi stávali loajálními. Dobrodružství Mass Effectu vyvrcholilo třetím dílem, jehož zakončení bylo jedním z největších videoherních zklamání všech dob.

To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

The Witcher 2: Assassins of Kings

  • Datum vydání: 17. 5. 2011
  • Vývojář: CD Projekt RED
  • Zajímavost: Jedna obálka polské verze magazínu Playboy ukazovala polonahou Triss, jednu z výraznějších postav Zaklínače 2.

The Witcher 2: Assassins of Kings (česky Zaklínač 2: Vrahové Králů), sequel k prvnímu Zaklínači nepřišel pouze s vylepšenou grafikou a pseudo-otevřeným světem, ale také se skvělým soubojovým systémem. Ten nově nepřipomínal hloupou minihru, ale byl náležitě komplexní a také zábavný. Hráčům však učarovala také temná příběhová linie vycházející z románů Andrzeje Sapkowskiho a z nich vycházející bělovlasý hrdina Geralt a samozřejmě i evropské prostředí hry. V současné době netrpělivě vyčkáváme na třetí díl Zaklínače, který by měl za Geraltovým putováním udělat tečku. Dočkat bychom se ho měli 19. 5. 2015.

To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Obálka Playboye s Triss:

To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama