Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Top 10 nejlepších českých her všech dob

Top 10 nejlepších českých her všech dob | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 11. 2013 01:00 40

Seznam kapitol

1. Polda, aneb s poctivostí nejdřív pojdeš 2. Horké Léto 3. Original War 4. Brány Skeldalu 5. Machinarium – TIP PCT
6. ArmA: Armed Assault 7. Operation Flashpoint 8. Vietcong 9. Hidden & Dangerous 10. Mafia: The City of Lost Heaven

Připomeňte si dnes již legendární tituly, za kterými stojí čeští programátoři a grafici. V herním světě totiž vůbec nepatříme mezi ořezávátka a mnoho projektů nakonec zaznamenalo celosvětový úspěch. Věříme, že se alespoň k jednomu z nich po letech vrátíte a ještě jednou nostalgicky zapaříte – jsou to opravdové pecky!

Reklama

Original War je nejznámější českou real-time strategií, která se bohužel i přes své nesporné kvality nikdy nedočkala žádného pokračování. Titul vývojářského studia Altar Interactive nám v něm předložil originální příběh o objevení stroje času, jemuž k nelibosti Američanů chybí pohonné hmoty. Stroj času je proto odvezen do oblasti 51 a na čas uložen k ledu.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Po několika letech však nálezci stroje času zjišťují, že vhodným palivem pro EON mohou být krystaly, jež objevili na Sibiři. Rusům by se ale vpád Američanů asi nezamlouval a tak zbývá jediná možnost – vycestovat strojem času do minulosti a krystaly ze Sibiře přemístit na americké území. Problém je, že z minulosti neexistuje cesta zpět. V návaznosti na příběh se tedy formuje parta několika statečných vojáků, kteří se v zájmu USA na misi vydávají.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Original War byla jednou z prvních RTS, která namísto nekonečných zástupů vojenských jednotek kladla důraz na každého jednotlivce (celkem 4 druhy specializací – voják, dělník, mechanik, vědec), kromě toho nabídla propracovaný, byť možná o něco složitější princip budování a utváření vlastní základny a nakonec i originální příběh, který své tajemství dokázal držet až do samého závěru hry.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Original War mělo své nesporné kvality a honosilo se například i povedeným grafickým zpracováním, několika alternativními konci, nebo možností hrát za dvě strany konfliktu – Rusko a Američany, důmyslný herní systém však někteří hráči nepochopili a hra nakonec zapadla – tedy až na náš trh, kde si našla spoustu věrných přívrženců.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama