Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Top 10 nejlepších českých her všech dob

Top 10 nejlepších českých her všech dob | Kapitola 8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 11. 2013 01:00 40

Seznam kapitol

1. Polda, aneb s poctivostí nejdřív pojdeš 2. Horké Léto 3. Original War 4. Brány Skeldalu 5. Machinarium – TIP PCT
6. ArmA: Armed Assault 7. Operation Flashpoint 8. Vietcong 9. Hidden & Dangerous 10. Mafia: The City of Lost Heaven

Připomeňte si dnes již legendární tituly, za kterými stojí čeští programátoři a grafici. V herním světě totiž vůbec nepatříme mezi ořezávátka a mnoho projektů nakonec zaznamenalo celosvětový úspěch. Věříme, že se alespoň k jednomu z nich po letech vrátíte a ještě jednou nostalgicky zapaříte – jsou to opravdové pecky!

Reklama

Vietcongem vývojářské studio Pterodon nastavilo laťku pořádně vysoko – tak vysoko, že ho nedokázali překonat ani jeho pokračováním. Vedle perfektního zpracování do hry totiž zanesli do té doby neokoukaný konflikt Vietnamské války a všechny její reálie včetně atraktivního prostředí vietnamské džungle a vietkongských tunelů.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Příběh Vietcongu vyprávěl o seržantu Steevovi Hawkinsovi, který na základně Nui Peck nastupuje na místo tragicky zesnulého Warrena Douglese, přičemž přebírá velení nad několikačlenným týmem vojáků. Tým byl sestaven z kulometčíka, radisty, medika a ženisty a každé toto povolání přinášelo své výhody – například možnost léčení, radiové spojení atd. I Vietcong měl profesionální český dabing na němž se podíleli například Libor Bouček, Luděk Čtvrtlík, Svatopluk Schuller, Libor Terš atd. a samozřejmě potěšil i dobový soundtrack, jemuž dominovala skladba I Wanna Be Your Dog od Iggyho Popa.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Vzhledem k davovému šílenství, které Vietcong rozpoutal, se hra dočkala hned dvou datadisků – Vietcong: Fist Alpha (2004), Vietcong: Red Dawn (2005) a v roce 2005 nakonec i pokračování Vietcong 2, který bohužel sužovala spousta problémů v čele s průměrnou AI, nevábným grafickým zpracováním a přiškrcenými lokacemi (Saigon a jeho uličky, což nebylo zrovna ideální).

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Vydavatel Take 2 (u nás Cenega) uvedl, že Vietcongu se podařilo prodat více jak 1 milion kusů, což je vzhledem k době vydání hry a na poměry českých vývojářů skutečně ušlechtilé číslo.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama