Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Top 10 nejlepších českých her všech dob

Top 10 nejlepších českých her všech dob | Kapitola 9

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 11. 2013 01:00 40

Seznam kapitol

1. Polda, aneb s poctivostí nejdřív pojdeš 2. Horké Léto 3. Original War 4. Brány Skeldalu 5. Machinarium – TIP PCT
6. ArmA: Armed Assault 7. Operation Flashpoint 8. Vietcong 9. Hidden & Dangerous 10. Mafia: The City of Lost Heaven

Připomeňte si dnes již legendární tituly, za kterými stojí čeští programátoři a grafici. V herním světě totiž vůbec nepatříme mezi ořezávátka a mnoho projektů nakonec zaznamenalo celosvětový úspěch. Věříme, že se alespoň k jednomu z nich po letech vrátíte a ještě jednou nostalgicky zapaříte – jsou to opravdové pecky!

Reklama

Druhé místo našeho žebříčku neokupuje nikdo menší než taktická akce Hidden & Dangerous, kterou mají na svědomí vývojáři z Illusion Softworks. Hráč v ní ovládá čtyřčlenný tým britských SAS, s nímž plní spoustu rozličných misí po celém světě – od krádeže tajných dokumentů, přes únos důležité osoby, až např. po zabránění zničení strategického mostu.

Před každou misí si hráč do týmu vybíral z několika vojáků, každý z nich měl přitom vlastní inventář, do kterého se vešlo jen omezené množství výbavy. K dispozici bylo nepřeberné množství zbraní, mezi nimiž jsme našli zástupce odstřelovačských pušek, bazuk i samopalů a v misích potom byly k dispozici i automobily, které bylo možno řídit.

Hra Hidden & Dangerous se stala hodně populární po celém světě a pravděpodobně nastavila směr realistických taktických stříleček. Vedle PC se objevila také na Dreamcastu a Playstationu. První díl Hidden & Dangerous se v roce 1999 dočkal datadisku s názvem Hidden & Dangerous: Fight for Freedom, po jehož vydání následoval druhý díl. Na ten jsme si ovšem počkali dlouhé 4 roky.

Hidden & Dangerous 2 svého předchůdce v mnohém předčila a stala se tak ještě mnohem populárnější. I přesto však společnost Illusion Softworks v dalším rozvoji série nepokračovala a sága (prozatím) byla zakončena datadiskem Hidden & Dangerous 2: Sabre Squadron (2004).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama