toshiba-planuje-vyrazne-propousteni
Novinka Toshiba plánuje výrazné propouštění

Toshiba plánuje výrazné propouštění

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 11. 2018 14:00

Toshiba v rámci restrukturalizace svých aktivit zruší během následujících pěti let tisíce pracovních míst. Zástupci podniku to potvrdili na konci týdne. V médiích se hovoří o zrušení až 7 000 pracovních pozic, což odpovídá zhruba pěti procentům celkové pracovní síly společnosti. Firma zároveň plánuje, že v příštích 12 měsících nakoupí zpět vlastní akcie v hodnotě až 700 miliard jenů.

Reklama

Toshiba se snaží obnovit důvěru investorů, kterou podkopal rozsáhlý účetní skandál z roku 2015 a následný bankrot americké jaderné divize Westinghouse. Podnik se tak nyní rozhodl zlikvidovat své jaderné aktivity v Británii a prodat americké aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Akcie firmy po ohlášení opatření stoupla o 12,7 procenta a uzavřely obchodování na nejvyšší úrovni za téměř dva roky.

Japonský elektrotechnický koncern dokončil letos v létě prodej své čipové divize konsorciu vedenému americkým investičním fondem Bain Capital za 18 miliard dolarů (zhruba 400 miliard Kč). Toshiba byla v roce 2017 nucena nabídnout čipovou divizi k prodeji, aby získala peníze na pokrytí finančních ztrát způsobených bankrotem jaderné divize Westinghouse.

Toshiba plánuje výrazné propouštění
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama