toshiba-rozsiruje-radu-luxusnich-notebooku-satellite-o-model-p50-c
Novinka Toshiba rozšiřuje řadu luxusních notebooků Satellite o model P50-C

Toshiba rozšiřuje řadu luxusních notebooků Satellite o model P50-C

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 6. 2015 20:30

Japonský výrobce elektroniky, společnost Toshiba se nyní rozhodla do své nabídky zařadit nový notebook řady Satellite nesoucí označení P50-C. Ten by měl cílit hlavně na náročné uživatele, kteří notebook používají jak na práci, tak pro zábavu.

Reklama

Notebook má zlatý povrch připomínajícím satén. Šasi notebooku je nicméně z leštěného hliníku. Notebook má 15,6" displej Toshiba TruBrite s LED podsvícením. Jedná se o displej typu IPS, u něhož bude na výběr ze dvou variant a to s HD a vysokým jasem nebo Full HD rozlišením. V útrobách notebooku tepe dvoujádrový procesor Intel Core i7 páté generace. O grafický výkon se stará grafická karta nVidia GeForce GTX 950M se 4 GB grafických pamětí DDR3, která využívá technologii nVidia Optimus. Díky ní je pro méně náročné operace využíván také integrovaný grafický čip.

Toshiba rozšiřuje řadu luxusních notebooků Satellite o model P50-C
i Zdroj: PCTuning.cz

Procesoru může být k dispozici až 16 GB operačních pamětí DDR3L. Vnitřní úložiště může být v závislosti na zvolené konfiguraci řešeno pomocí kombinace SSD s kapacitou až 256 GB a až 2TB HDD, nebo hybridním SSHD diskem s kapacitou 1 TB. Zejména při přehrávání multimedií mohou uživatelé ocenit stereo reproduktory Harman Kardon s podporou DTS audio. 

Co do konektivity je model P50-C vybavený třemi porty USB 3.0, jedním vyhrazeným USB portem Sleep-and-Charge, grafickým výstupem HDMI, slotem pro SD kartu a jedním gigabitovým ethernetovým portem. Bezdrátově se notebook může připojit pomocí technologií Bluetooth 4.0 a Wi-Fi, které jsou spravované čipem Intel Dual Band Wireless-AC 3160. Volitelně si mohou uživatelé vybrat také DVD vypalovačku s podporou zálohovacích disků M-DISC, nebo Blu-ray mechaniku. 

Toshiba rozšiřuje řadu luxusních notebooků Satellite o model P50-C
i Zdroj: PCTuning.cz

Na notebooku najdeme předinstalovaný operační systém Windows 8.1 s možností bezplatného přechodu na nadcházející Windows 10. Rozměry notebooku jsou 380 × 259,9 × 22,5 mm a jeho hmotnost je přibližně 2,3 kg. Výdrž baterie na jedno nabití by měla dosahovat až 5,5 hodiny. A teď k tomu nejdůležitějšímu, čímž je jistě pro značnou část uživatelů cena. Ta by měla začínat u základní konfigurace na 999 €, což je v přepočtu více než 27 000 Kč.  

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama