tp-link-ax73-je-novy-a-vykonny-wi-fi-6-router
Novinka TP-Link AX73 je nový a výkonný Wi-Fi 6 router

TP-Link AX73 je nový a výkonný Wi-Fi 6 router

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 1. 2021 17:35 1

Společnost TP-Link představuje na trhu horkou novinku v podobě AX5400, což je bezdrátový router Archer AX73 s podporou nejnovějšího standardu Wi-Fi 6 (802.11ax), díky kterému dosahuje maximální přenosové rychlosti až 5 400 Mb/s.

Reklama

Výrobce uvádí, že díky routeru budete moci streamovat i video v rozlišení 8K, a to i u více zařízení najednou. Nejnovější standard Wi-Fi 6 s sebou přináší vyšší rychlosti, menší prodlevy a vyšší kapacitu, což znamená možnost připojení více zařízení současně. Vyšší rychlost zajišťují podporované technologie jako 4×4 HT160, ale také MU-MIMO a OFDMA, díky kterým je zredukováno zahlcení sítě a navýšena průměrná propustnost. Za zmínku stojí také o 25 procent efektivnější modulace 1024-QAM nebo souběžný přenos v šesti datových tocích.

Díky tomuto routeru bude Wi-Fi připojení s příslušnou sítí výrazně nadprůměrné, o co se postarají například výkonný modul FEM, šestice externích antén, technologie Beamforming pro modelování paprsku nebo vysílací a přijímací mód 4T4R. Nejen díky všemu výše zmíněnému se k Wi-Fi routeru TP-Link Archer AX73 umí připojit i více než 200 zařízení současně. Na připojených zařízeních se přitom současně mohou streamovat média, hrát on-line hry nebo třeba realizovat video hovory.

TP-Link AX73 je nový a výkonný Wi-Fi 6 router
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky zabezpečení HomeShield poskytuje AX73 pokročilé zabezpečení pro neomezený počet připojených klientů, které chrání před DDoS útoky, škodlivými weby a narušením portů. K dispozici jsou třeba vylepšené zabezpečení pro připojená IoT zařízení, robustní rodičovská kontrola nebo antivirové zabezpečení od společnosti Avira. Verze Basic je zdarma a případě potřeby může zákazník využít placenou verzi Pro.

Archer AX73 podporuje také technologii OneMesh a již standardem je možnost snadného nastavení a obsluhy přes mobilní aplikaci Tether, která je k dispozici pro Android i iOS a plně lokalizovaná do češtiny i slovenštiny. Alternativně lze využít i pokročilé webové rozhraní, které spustíte z libovolného zařízení vybaveného internetovým prohlížečem.

Doporučená koncová cena TP-Link AX73 je stanovena na 3 499 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama