tp-link-predstavil-nove-wi-fi-ap-pro-vnitrni-i-venkovni-prostory-cap1750-a-cap300
Novinka TP-Link představil nové Wi-Fi AP pro vnitřní i venkovní prostory CAP1750 a CAP300

TP-Link představil nové Wi-Fi AP pro vnitřní i venkovní prostory CAP1750 a CAP300

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

31. 10. 2017 16:00

Firma TP-Link uvádí na český trh nové přístupové body s napájením přes síť ethernet určené pro vnitřní i venkovní použití CAP1750 a CAP300.

Reklama

Oba mohou fungovat samostatně v režimu FAT AP, nebo v režimu FIT AP, kdy jsou řízeny bezdrátovým kontrolérem, typicky v rámci rozsáhlejší sítě s mnoha přístupovými body. Funkce Multi-SSID také umožní vytvořit více bezdrátových sítís možností nastavit šířku pásma u jednotlivých SSID lze a vytvořit tak sítě s odlišnými parametry pro různé typy klientů.

Prvním modelem je TP-Link CAP300-Outdoor, což je odolný venkovní Wi-Fi přístupový bod (access point) standardu IEEE 802.11n/g/b, který poskytuje připojení rychlostí až 300 Mb/s. Napájen je pomocí technologie PoE, tedy prostřednictvím ethernetového kabelu, což zjednodušuje a zlevňuje instalaci, kdy není nutné k přístupovému bodu vést elektrické vedení. Access point TP-Link CAP300-Outdoor lze upevnit na libovolnou zeď či stožár. Je konstruovaný pro celoroční umístění venku. Ochranu před povětrnostními vlivy zajišťuje vodotěsné a prachotěsné pouzdro z odolného materiálu. Zařízení je dále chráněno proti zásahu bleskem do 6 kV a elektrostatickým výbojem do 15 KV.

TP-Link představil nové Wi-Fi AP pro vnitřní i venkovní prostory CAP1750 a CAP300
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou novinkou je TP-Link CAP1750, což je vnitřní dvoupásmový přístupový bod s maximální rychlostí 450 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a 1300 Mb/s v pásmu 5 GHz. Ten je primárně určen pro montáž na stěnu či strop a stejně jako u prvního modelu napájení přes ethernet (PoE 802.3at) umožňuje pohodlnou instalaci bez nutnosti připojení do elektrické zásuvky. Přístupové body TP-Link CAP1750 jsou vybavené funkcí automatického přepínání pásma (band steering), která automaticky přesouvá připojená zařízení na rychlejší frekvenci 5 GHz. Funkce vyvažování zátěže zajišťuje spolehlivé připojení v prostředích s vysokou hustotou uživatelů.

TP-Link představil nové Wi-Fi AP pro vnitřní i venkovní prostory CAP1750 a CAP300
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba přístupové body CAP300-Outdoor a CAP1750 jsou vybavené solidním zabezpečením na podnikové úrovni. Dočkáme se třeba šifrování WPA/WPA2-enterprise a ověřování podle standardu 802.1X pomocí serveru RADIUS. K ověřování uživatelů lze využít i tzv. kaptivní portál, který vyžaduje, aby uživatel provedl určitý úkon. Riziku narušení integrity sítě pomáhá předcházet i zmíněná funkce Multi-SSID a detekce cizích přístupových bodů.

Cenovka vnitřního AP CAP1750 se na našem trhu pohybuje okolo 3 200 Kč, zatímco za venkovní CAP300-Outdoor zaplatíme částku přes 1 200 Kč.

Zdroj: TP-Link

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama