tsmc-urychluje-7nm-vyrobu-a-uz-pristi-rok-chce-prijit-s-5nm
Novinka TSMC urychluje 7nm výrobu a už příští rok chce přijít s 5nm

TSMC urychluje 7nm výrobu a už příští rok chce přijít s 5nm

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

26. 6. 2018 16:30

Na vlastním technologickém sympoziu konaném v Tchaj-pej generální ředitel TSMC CC Wei odmítl spekulace o tom, že výtěžnost 7nm výrobního procesu  slévárny TSMC není tak dobrá, jak se očekávalo. Společnost naopak výrobu rozšiřuje ještě rychleji než se očekávalo.

Reklama

Výroba se zvedla oproti loňskému roku dokonce o 9 %. Z 10,5 milionu vyrobených waferů za loňský rok na 12 milionů za rok letošní. Celkem by tedy mělo být v letošním roce vyrobeno více než 50 milionů 7nm čipů využitých pro celou škálu zařízení. Většina objednávek na tyto čipy pochází od velkých hráčů na trhu, jako je AMD, Bitmain, Nvidia, nebo Qualcomm. Hlavním motorem růstu tohoto výrobního procesu je ale bezesporu Apple a jeho čipset A12 pro nadcházející iPhony. 

TSMC urychluje 7nm výrobu a už příští rok chce přijít s 5nm
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní objednávky by měly být splněny počátkem příštího roku a na první vlnu zařízení s čipy vystavěnými na 7nm výrobě si tedy budeme muset ještě počkat. Přes vytíženost 7nm výrobou TSMC slibuje, že zavedení nové technologie výrobního procesu plánuje už na příští rok. Hromadná výroba 5nm waferů by tak měla začít na konci roku 2019, nebo počátkem roku 2020. Do zavedení nových závodů pro 5nm výrobní proces hodlá TSMC investovat až 25 miliard dolarů. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama