tweety-mediku-odhaluji-soukromi-pacientu
Novinka Tweety mediků odhalují soukromí pacientů

Tweety mediků odhalují soukromí pacientů

Martin Stančík

Martin Stančík

25. 9. 2009 00:00

Studenti medicíny vkládáním zpráv na stránky jako Facebook a Twitter narušují soukromí pacientů, odhaluje výzkum provedený magazínem Journal of the American Medical Association.  

Reklama

Bylo zjištěno velké množství případů, kdy studenti medicíny zveřejnili detaily, či celé příběhy různých pacientů na webu. Jeden z deseti odhalených případů pak obsahoval hrubé narušení důvěry mezi lékařem a pacientem. Podle informací, které studenti medicíny na internetu o svých pacientech zveřejnili, mohli tito být jednoduše identifikováni. Mnoho příspěvků podle magazínu obsahovalo vulgarity a nepatřičné komentáře.

Tweety mediků odhalují soukromí pacientů
i Zdroj: PCTuning.cz

Vyskytly se také sexuálně orientované materiály a fotografie zobrazující opilost a drogy. Mimo běžné formální varování, ke kterému ve většině případů došlo, bylo několik případů shledáno natolik závažnými, že byli studenti vyloučeni ze školy. Kathrine Chretien ze zdravotního centra ve Washingtonu DC tvrdí, že někteří studenti si nemusí být vědomi nebezpečnosti vkládání podobných materiálů na internet, což může ohrozit jejich kariéru. Oddělit svobodu projevu a zveřejňováni citlivých informací může být někdy těžké. Tým doktorky Chretienové navrhuje, aby byli medici během svého studia informování i o nebezpečí spojeném s publikováním informací na webu.
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama