Ubisoft zvyšuje ceny AAA her na 70 dolarů
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Ubisoft zvyšuje ceny AAA her na 70 dolarů

Ubisoft zvyšuje ceny AAA her na 70 dolarů

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

13. 9. 2022 19:10 6

No kdo by to čekal? Zdražování se netýká jen energií, ale i toho, na co tu energii plýtváme. A hle, zábava budiž dražší!

Reklama
Reklama

Pochopitelně se nejedná o kdovíjak překvapivý krok. Zdražuje všechno, svět se ve spirále řítí ke svému konci a preppeři mají své bunkry napchané k prasknutí. Prozatím ještě není totální kolaps, tak si firmy dovolují nás oloupat čím dál víc o těžce vydřený mamon. A přiznejme si, že hraní her může být docela drahá zábava, obzvlášť když kupujete nové pecky hned při vydání. Doposud bylo běžné účtovat si za novou AAA hru standardní edice 60 dolarů. Za nějakou GOLD to však bylo klidně přes stovku. 

Nicméně doba pokročila a Ubisoft se přidává k dalším studiím, které už si řeknou o 70 dolarů za nový titul. Jedna z prvních her za vyšší cenu bude Skull and Bones. Mohlo by nás částečně utěšit, že společnost nezmínila PC hry, nýbrž jen konzole, ale divil bych se, kdyby PC trh zůstal s cenami pozadu. Už teď si ostatně firmy jako Square Enix nebo Activision také účtují 70 babek. Konkrétně třeba za Call of Duty®: Modern Warfare® II, které vyjde na Steamu na konci října. Řešení ale existuje a je docela prosté. Jednoduše počkat, až vysněná pařba bude ve výprodeji a ušetříte obvykle 50% ceny. A nebo hrát staré vykopávky z GOGu za pár švestek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama