ubuntu-11-04-konecne-venku-vyzkousejte-nove-prostredi-unity
Software Novinka Ubuntu 11.04 konečně venku, vyzkoušejte nové prostředí Unity!

Ubuntu 11.04 konečně venku, vyzkoušejte nové prostředí Unity!

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

29. 4. 2011 11:30 19

Oblíbená linuxová distribuce dorazila s dlouho diskutovaným uživatelským rozhraním Unity, novým multimediálním přehrávačem, a spoustou dalších vychytávek.

Reklama

Ubuntu dodržuje svůj šestiměsíční cyklus a od včerejšího dne je dostupná ke stažení nová verze s označením Natty Narwhal. Nejdiskutovanější změnou je uživatelské rozhraní Unity, které nahradilo z dřívějška dobře známé Gnome. To bývá přirovnáváno k MacOSX a někteří tvrdí, že podobné je i Windows 7. Přes drobnou podobnost, kterou mají snad všechny dnešní OS to ale nebude tak žhavé. Přestože Unity vypadá na první pohled velmi hezky, je to celkem chaos a uživatelé si budou muset nějakou chvíli zvykat.

Ubuntu 11.04 konečně venku, vyzkoušejte nové prostředí Unity!
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi další vychytávky patří konfigurovatelné menu v levé části obrazovky, kde si uživatel může nastavit přístup k dokumentům, hudbě a dalšímu obsahu. Systém jde s dobou a integrována je i plná podpora pro dotykové displeje. Změn se dočkalo „Software Center“, jež nyní umožňuje hodnotit a recenzovat dostupné aplikace. Za znímku stojí i znovu vylepšené Ubuntu One, linuxové jádro ve verzi 2.6.38, hudební přehrávač Banshee a kacelářský balík LibreOffice.

Ubuntu 11.04 konečně venku, vyzkoušejte nové prostředí Unity!
i Zdroj: PCTuning.cz

Chcete-li novou verzi vyzkoušet, můžete si jí stáhnout a poté buďto nainstalovat, spustit bez instalace z CD či flashdisku a uživatelé Windows mohou využít instalátoru Wubi. Ubuntu 11.04 ve verzích pro desktop i servery stahujte zde. Co na novou verzi říkáte vy?

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama