Update Windows 11 22H2 způsobuje hráčům problémy a snižuje FPS
i Zdroj: Microsoft
Novinka Update Windows 11 22H2 způsobuje hráčům problémy a snižuje FPS

Update Windows 11 22H2 způsobuje hráčům problémy a snižuje FPS

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

15. 11. 2022 19:10 1

Jak je již spoustu let zvykem, vyplatí se aktualizace instalovat až po nějaké době, jinak si koledujete o nechtěnou práci betatestera. A o pěknou řádku nevítaných bugů.

Reklama

A v případě Windows je to prakticky jistota. S každou novou aktualizací, kterou nám Microsoft chce zpříjemnit život, existuje poměrně slušná šance, že onen update vám udělá v systému bordel. To se týká i poslední aktualizace 22H2 ze září, která některým uživatelům způsobuje propady FPS a všemi oblíbené blue screeny, tedy modrou smrt. Někteří majitelé NVIDIA karet ještě reportovali problémy s G-Sync a se zvukem. MS se k tomu postavil jako obvykle a mínil, že update Geforce Experience problém vyřeší.

Update Windows 11 22H2 způsobuje hráčům problémy a snižuje FPS
i Zdroj: depositphotos

Nu a po více než měsíci Microsoft vyměkl a dodal, že update 22H2 nechtěně aktivoval u některých aplikací a her „GPU debugging“. Což pochopitelně není něco, co běžný uživatel dělá, tedy neodlaďuje výkon aplikací pomocí GPU. Prozatím je pozastavena dodávka aktualizací pro systémy, které by mohly tímto trpět. MS dále říká, aby se chybou ovlivnění uživatelé ani nepokoušeli aktualizovat systém ručně, tj. vyhledávat nové updaty. Pokud už máte 22H2 s bonusy jako tearing obrazu, modrou smrtí a podobně, zkuste aktualizovat ovladače, hry a aplikace na poslední verze (klasické babské rady). Pokud to nepomáhá, tak jedině vrátit se k předchozí verzi Windows. MS pracuje na řešení a mělo by být v další aktualizaci, ale znáte to. Něco se opraví a něco jiného se po…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama