Utopený telefon: Jak ho přivést zpět k životu?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Utopený telefon: Jak ho přivést zpět k životu?

Utopený telefon: Jak ho přivést zpět k životu?

Dominik Liebezeit

Dominik Liebezeit

23. 3. 2016 06:00 30

Seznam kapitol

1. Návrat do reality 2. Jako ryba ve vodě 3. Co budeme potřebovat 4. Čtyři kroky první pomoci při nehodě
5. Rozebrání telefonu 6. Samotná záchrana 7. Složení a otestování telefonu 8. Závěr

Navzdory popularnímu trendu a tvrzení mnoha billboardů telefony stále nejsou ideální parťák do aquaparku, na focení podmořské fauny, a nedají se beztrestně topit ve sklenici s pivem. Jak dát v domácích podmínkách utopenému telefonu první pomoc a přivést ho zpět k životu? Záchranu neodkládejte, rychlé jednání je polovina úspěchu!

Reklama

Mleté maso ve fastfoodech obsahuje pouze nejkvalitnější hovězí pocházející z biofarmy v Krušných horách, návštěva solária prospívá pokožce, kouřit od 26 let je zdravé a chytrým telefonům nevadí voda. Kdo by si nepřál, aby to byla pravda? Já bych ještě telefony vylepšil schopností přežít srážku se zdí,dal bych do nich pilník, nůžky, párátko, pinzetu a samozřejmě nůž. Pokud jste náhodou výrobce chytrých telefonů a čtete tento článek, dávám vám svůj koncept volně k dispozici. Není zač. Prozatím se ale bohužel musíme vrátit do kruté reality, kde telefony už sice zdaleka neslouží jen k telefonování, ale zařízením na průzkum oceánského dna také ještě nejsou.

V poslední době se rozrhl pytel s „voděodolnými telefony“. Výrobci se, zřejmě v důsledku nedávných zpráv WGMS o nezastavitelném tání ledovců začali chystat na potopu světa. Nejspíš kvůli tomu se už po nějaký čas předhánějí, kdo nabídne telefon, který je možné ponořit do větší hloubky. Nedávno se dokonce objevila reklama, která vás přímo nabádá k focení s telefonem pod vodou.

Oficiální kompilace, jak nejrychleji přijít o telefon

Navzdory tomu, začtete-li se blíže do reklamačních podmínek Sony, není úplně jisté, že vám na „voděodolný“ telefon poškozený vodou uznají reklamaci. Celý proces uznání reklamace se odvíjí od zbarvení lakmusového papírku, který je na těle telefonu. Pokud změní barvu, došlo k porušení vodotěsných záslepek a telefon vám neopraví. Častou příčinou neuznané reklamace je také „oxidace“. To, že záslepka netěsnila, poznáte pravděpodobně jen tak, že vám do telefonu voda nateče, oxidace se pak na elektronice zpravidla objevuje, pokud přišla do styku s vodou. Vzato kolem a kolem, výrobce nás nabádá k používání telefonu pod vodou, když se ale něco pokazí a do telefonu voda nateče, reklamaci vám servis neuzná. Video by bylo celkem úsměvné, kdyby to nebyla oficiální reklama, takhle z toho běhá mráz po zádech. Z pohledu výrobce to vypadá, že jsou chytré telefony svéhlavé mrchy, které se po záruční době ne a ne rozbít, tak jim je třeba trochu pomoci.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama