Úvaha: Co vydavatelé dělají špatně? Neučí se od kolegů z porna
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Úvaha: Co vydavatelé dělají špatně? Neučí se od kolegů z porna

Úvaha: Co vydavatelé dělají špatně? Neučí se od kolegů z porna

Michal Rybka

Michal Rybka

17. 2. 2012 03:00 43

Seznam kapitol

1. Vývoj za poslední týden 2. Pozitivní vliv událostí 3. Boj ala Don Quichotte? 4. Duhová slepota
5. Poučení z distribuce porna I 6. Poučení z distribuce porna II 7. „Nejde to“ 8. Běh na dlouhou trať

Žijeme v pozoruhodných dobách. První demonstrace proti ACTA skončila neslavně, zato ta, která proběhla v sobotu, vypadala skutečně impozantně. Už to není „skupinka exotů připomínajících ztracené turisty“ – počet lidí prý přesáhl 2000. A nejen to, „piráti“ také přednesli čtyři požadavky, které kupodivu vůbec nezní nelogicky nebo hloupě...

Reklama

Které to byly?

  1. Zastavení ratifikace smlouvy ACTA (ne „pozastavení“, ale „zastavení“ - zdánlivě drobný, ale podstatný rozdíl)
  2. Přijetí ústavního zákona o svobodném internetu (internet bez cenzury, zajištění síťové neutrality, vyloučení odstřihování uživatelů)
  3. Průhledné vyjednávání mezinárodních smluv (žádné tajné dodatky, vysvětlující vágní formulace v podepsaných smlouvách)
  4. Průhledné financování úřadů a politických stran (aby se vyloučilo uplácení zájmovými skupinami)

To zní už docela rozumně, že ano? Tyto požadavky ostatně přetiskla všechna média, do kterých jsem se koukal, což hodnotím nesmírně pozitivně. Médii ovšem prosvištěla celá řada zpráv, včetně několika opravdu výživných kousků. Tak například jsme se od autorskoprávních organizátorů dozvěděli, že ACTA nic nového nepřináší a proto se klidně můžeme rozejít domů, načež si IFPI otevřeným dopisem postěžovalo, že se česká vláda „nechá vydírat skupinou fyzických osob“ (přičemž je nám všem jasné, že jediný, koho má vláda poslouchat, je přece ta správná skupina fyzických osob organizovaná v autorskoprávních organizacích). A opět vše podmáznuto sice starou a ohranou, ale přesto tklivou baladou o herci a zpěvákovi v kritické situaci... Je to jednoduše skvostné čtení.

Úvaha: Co vydavatelé dělají špatně? Neučí se od kolegů z porna
i Zdroj: PCTuning.cz

I další dění je velmi dynamické. Dočetl jsem se, že policie vytáhla do boje s hackery a napomůže jim v tom i BIS. Pan premiér byl zřejmě pohoršen tím, jak mu Anonymous zneuctili stranický web, umístili na něj svoje prohlášení a dokonce mu i „nabídli příměří“. Já osobně doufám, že nově sestavený policejní tým nezůstane jenom u ryze účelové vendety zaměřené na tyto hanebníky, ale policie se pustí také konečně po mnoha a mnoha letech nečinnosti také do boje proti armádě internetových podvodníků, kteří denně zaplavují naše emailové schránky falešnými nabídkami práce a nebo investic. Je to pořád to samé, samé lukrativní nabídky, cizinec všechno zařídí, stačí do Singapuru nebo Nigérie poslat nějaké peníze, pak ještě nějaké peníze a ještě další, než vám dojde, jak jste naletěli. Osobně míním, že v dobách ekonomické krize je dost hnusné, jak tihle podvodníci loudí peníze z lidí hledajících práci a nějak se jim za jejich hříchy nic neděje.

Úvaha: Co vydavatelé dělají špatně? Neučí se od kolegů z porna
i Zdroj: PCTuning.cz

Akce Anonymous je přitom zatím ukazují spíše v pozitivním světle. Díky nim jsme se dozvěděli, že Kreml platí 85 rublů za každou prokremelsky pozitivní zmínku bloggera, někteří významnější bloggeři inkasují výrazně více a rovněž i to, že část z žoldu vyhrazeného pro pisálky zřejmě tiše mizí v kapsách jejich sponzorů. Dále jsme zjistili, že syrská vláda používá hloupá hesla a jejich admin ukládá hesla zřejmě jen jako prostý text. Anonymous rovněž shodili pedofilům jejich pedofilní síť a publikovali seznam německých neonacistů. Takováto činnost, i když problematická, jim zvyšuje kredit. Je pravda, že mohli narušit vyšetřování či sledování, ale přesto ji považuji za celkem sympatickou.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama