V Berlíně s Asusem: představení nových desek s čipsetem Z97
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek V Berlíně s Asusem: představení nových desek s čipsetem Z97

V Berlíně s Asusem: představení nových desek s čipsetem Z97 | Kapitola 12

Michal Šimonek

Michal Šimonek

28. 4. 2014 03:00 14

Seznam kapitol

1. Vítejte v Berlíně 2. Novinky u základní řady: výkon, spotřeba, aplikace 3. Základní řada: rozhraní BIOSu, M.2, SATA Express 4. NFC (Near Field Communication) a bezdrátové nabíjení 5. Základní řada: Z97-A, Z97I-Plus a Z97-PRO [Wi-Fi ac] 6. Základní řada: Asus Z97-Deluxe a Z97-WS
7. Modelová řada TUF: novinky a vlastnosti 8. Řada TUF: Gryphon Z97 a Sabertooth Z97 Mk 1 a 2 9. Řada ROG: vlastnosti a nové funkce 10. Řada ROG: síťový adaptér, zvukovka, RAMdisk 11. Řada ROG: Maximus VII Ranger, Hero a Gene 12. Závěr

Není to ani rok, co jsme se smiřovali s novým zlatavým vzhledem klasických desek Asus a už je tu nová řada s čipsetem Z97 pro nové procesory Intel. Zúčastnili jsme se uvedení nových desek v Berlíně. Představíme vám nové modely z řad TUF i ROG a novinky, se kterými přicházejí (mj. slot M.2 pro SSD či konektory SATA Express).

Reklama
V Berlíně s Asusem: představení nových desek s čipsetem Z97
i Zdroj: PCTuning.cz

Dnes jsme se podívali na základní desky Asus s novým čipsetem Intel Z97 Express. Kdybych se dnes rozhodoval, volil bych už zcela jistě Z97, i přesto, že můžeme oproti Z87 očekávat o něco vyšší cenu. Tu ale doposud neznáme a necháme se obchodníky překvapit. Vypadá to, že se nové desky Asus pro letošní rok povedly. Po designové stránce jsou dotaženější než před rokem, podpora zařízení M.2 a konektor SATA Express u některých desek je lehkou, ale příjemnou inovací. Potěší podpora všech procesorů pro socket 1150, včetně těch zatím nevydaných na novém výrobním procesu. Na poli softwarové výbavy už je těch funkcí a technologií tolik, že mě nenapadá, kam se výrobce budou chtít posouvat v budoucnu.

Samotná akce byla organizačně o zvládnutá téměř na jedničku, chválím výběr zázemí, odpočinkovou pasáž s občerstvením i samotnou místnost připravenou pro fotografování či natáčení videa. Dočkali jsem se mnohem lepšího osvětlení než před rokem. Nyní už nezbývá nic jiného, než se těšit na první recenze, kterých se na našem magazínu určitě dočkáte.

V Berlíně s Asusem: představení nových desek s čipsetem Z97
i Zdroj: PCTuning.cz

Poděkování za pozvání na akci patří společnosti Asus

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama