v-cine-bylo-objeveno-dalsich-22-falesnych-obchodu-apple
Apple Novinka V Číně bylo objeveno dalších 22 falešných obchodů Apple

V Číně bylo objeveno dalších 22 falešných obchodů Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 8. 2011 16:30 4

Čína je země falsifikátům zaslíbená a tak nakonec došlo i na populární obchody Apple. Důvodem, proč vznikají, je silná poptávka po jablečných produktech.

Reklama

Čína dosáhla další úrovně v padělání západního zboží. Po napodobeninách značkového oblečení, softwaru či elektroniky, se v jihozápadní Číně objevily falešné obchody společnosti Apple.

V Kunmingu odhalila inspekce tamního úřadu pro obchod a průmysl dalších 22 falešných obchodů. Vyšetřování následovalo poté, co na pět obchodů vydávajících se za oficiální obchody Apple narazila dvojice Američanů, která v šestimilionovém městě žije.

Úřady dva z nich uzavřely, neboť neměly oprávnění k podnikání. Zbylé tři zůstaly v provozu. Podle prohlášení na webových stránkách města totiž nijak neporušily zákon. Celé kauzy si koncem minulého týdne všiml i Apple, který si stěžoval u tamních úřadů na porušení jeho ochranné známky a krádež duševního vlastnictví. Obchodům bylo okamžitě nařízeno, aby jeho logo přestaly používat. Nově byla zřízena také speciální horká linka, kam mohou lidé volat v případě, že objeví nový a zaručeně pravý Apple Store.

Nepřehlédněte:

Číňané začínají zavírat falešné obchody Apple

Oficiální stránka cupertinské společnosti uvádí v Číně jen čtyři oficiální prodejny – dvě v Pekingu a dvě v Šanghaji. Dalších dvacet jich otevře v blízké budoucnosti.

V Číně bylo objeveno dalších 22 falešných obchodů Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Gizmodo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama