v-praze-probehne-hackathon-na-tema-chytra-doprava-ve-meste
Novinka V Praze proběhne Hackathon na téma chytrá doprava ve městě

V Praze proběhne Hackathon na téma chytrá doprava ve městě

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 3. 2017 11:00

48 hodin bez spánku budou účastníci letošní akce Hackathon, která proběhne na téma chytrá doprava ve městě ve dnech 16. až 19. března. Na této akci se podílí účastníci ze 13 zemí světa. 

Reklama

Akce je pořádaná pod záštitou primátorky Adriany Krnáčové a bude v ní bojovat 20 nejlepších týmů IT specialistů z celého světa. Programátorský maraton bude trvat 48 hodin a týmy budou tříčlenné. Řešit budou celkem osm témat, na které mají navrhnout prototyp mobilní aplikace, chytrého senzoru či design nového dopravního prostředku budoucnosti. 

V Praze proběhne Hackathon na téma chytrá doprava ve městě
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejúspěšnější tým by si měl na konci Hackathonu odnést šek na částku 135 000 Kč, nabídku spolupráce s největšími světovými firmami a zejména pak možnost uskutečnit svůj nápad. A na co se bude Hackaton letos zaměřovat? Hlavním tématem je chytrá mobilita. Řešit se tedy bude pohyb samořídících aut v historickém centru města, zábavu lidí za volantem při automatizovaném řízení a další. 

Celá akce bude zahájena již 16. března v 16 hodin ve ŠKODA DigiLabu, kde proběhne seznámení a představení týmů s úkoly. Samotný 48hodinový maraton pak propukne v pátek od 9 hodin v Prague Startup Centre v paláci Adria. Vyhlášení bude následovat v neděli od 13 hodin v pražském klubu DUP36. 

Zdroj: ceehacks.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama