valve-meni-system-hodnoceni-her-na-steamu-aby-predesla-podvodum
Novinka Valve mění systém hodnocení her na Steamu, aby předešla podvodům

Valve mění systém hodnocení her na Steamu, aby předešla podvodům

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 9. 2016 10:30 9

Společnost Valve vydává několik aktualizací, které změní systém hodnocení her na jejím distribučním kanálu Steam. Jak je uvedeno na oficiálních stránkách Steam obchodu, změny se budou týkat uživatelů, kteří danou hru aktivovali přes Steam klíče.

Reklama

Uživatelé, kteří si hru aktivují za pomoci Steam klíče nově sice budou moci vkládat svoje slovní recenze, ale už se nezapojí do hodnocení hry. Valve uvedlo, že na tento systém přechází kvůli velkému počtu zkopírovaných a generovaných hodnocení, na něž při přezkoumávání hodnocení přišla.

Valve mění systém hodnocení her na Steamu, aby předešla podvodům
i Zdroj: PCTuning.cz

Se svými klíči budou vývojáři stále moci dělat, co se jim zlíbí – ať už se jedná o rozdávání, nebo prodej v jiných sítích. Valve se ovšem netají tím, že minimálně 160 titulů má výrazně vyšší procento pozitivních hodnocení od uživatelů, kteří svůj produkt aktivovali skrze Steam klíč.

Ačkoliv si je Valve dobře vědomo toho, že k této skutečnosti může docházet i legitimní cestou (například u titulů podporovaných skrze Kickstarter), podvodné jednání je prý velmi jednoduše odhalitelné.

Pokud společnost přijde na vývojáře, kteří tímto způsobem porušují obchodní pravidla, údajně s nimi „ukončí obchodní vztah“.

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama