valve-pracuje-na-left4dead-2-pro-ubuntu-dalsi-tituly-budou-nasledovat
Novinka Valve pracuje na Left4Dead 2 pro Ubuntu, další tituly budou následovat

Valve pracuje na Left4Dead 2 pro Ubuntu, další tituly budou následovat

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

17. 7. 2012 12:00 14

Populární vývojáři se pustili do portu hojně hrané hry Left4Dead 2 a samozřejmě pracují na Steam klientu pro stejnou distribuci Linuxu.

Reklama

Oblíbená distribuce Linuxu s názvem Ubuntu bude po dnešku ještě více žádaná. Herní studio Valve, jež dalo světu Half-Life, pomocí kterého fanoušci vytvořili ještě více hranější céesko se rozhodlo přenést své hry do prostředí Linuxu. Jejich plán je vytvořit Steam klient s plnou funkcionalitou pro Ubuntu a jako první hru která se bude moct hrát zvolili multiplayerovou akci Left4Dead 2.

Valve pracuje na Left4Dead 2 pro Ubuntu, další tituly budou následovat
i Zdroj: PCTuning.cz

Hra se musí přepsat, aby podporovala OpenGL za dostatečně vysokého fps a v několika členném týmu to pravděpodobně nějaký čas potrvá. Jakmile ale bude hra jednou hotová, pustí se Valve Linux team do portování dalších jejich titulů, což je skvělá zpráva. Vzpomeňme na tituly  Half Life, Counter Strike, Team Fortress nebo Portal.

Podle TechPowerUp spoustu úkonů s portem spojeným vývojáři provedli už při portování jejich SW pro OS X. Ve Valve mají s Linuxem už zkučenosti, používají ho na pár serverech pro hostování multiplayerových her.

Díky SteamPlay byste si hru měli zahrát už pokud ji vlastníte na PC nebo MACu. Jedna licence tedy platí pro všechny platformy a další poplatky už nehradíte.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama