valve-pracuje-na-vlastnim-hernim-hardwaru-ponese-nazev-steam-box
Hardware Novinka Valve pracuje na vlastním herním hardwaru, ponese název Steam Box

Valve pracuje na vlastním herním hardwaru, ponese název Steam Box

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

4. 3. 2012 09:00 15

Vedle populárního distribučního portálu Steam bychom se brzy mohli dočkat návrhu vlastního herního hardwaru společnosti. Konkurovat by mohl i herním konzolím.

Reklama

Americká společnost Valve, zabývající se vývojem videoher a online distribucí, pracuje na vlastním herním zařízení. To ponese název Steam Box a tato prozatím nepotvrzená hračka by mohla fungovat na zajímavém principu.

Jednat se podle některých zdrojů může o krabičku, kterou připojíme ke svému současnému PC a tím zajistíme to, že výpočet a potřebný výkon pro hry poskytne právě toto zařízení. To by nepochybně ocenili především majitelé slabších strojů.

Valve pracuje na vlastním herním hardwaru, ponese název Steam Box
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obrázku Alienware X51, ze kterého by další návrhy Steam Boxu měly vycházet

Pravděpodobnější je ale druhý scénář, kdy se bude jednat o jakousi konzoli, ve které Valve určí minimální hardwarové vybavení a tu následně budou moci pod svými křídly vyrábět jiní výrobci. Ta by měla být postavená na x86 architektuře a výkonných grafických kartách AMD, nebo nVidie. Jedna z prvních informací hovoří o procesoru Core i7, neupřesněné grafické kartě nVidia a 8 GB RAM.

Valve pracuje na vlastním herním hardwaru, ponese název Steam Box
i Zdroj: PCTuning.cz

Strojem, ze kterého by mohl celý návrh vycházet by mohl být nedávno představený Alienware X51, který je v současné podobě výkonným herním počítačem, přestože vypadá jako konzole. V budoucnu by se tedy z tohoto návrhu mohla stát konzole, která by se ovládala např. pomocí minulý rok patentovaného ovladače, který můžete vidět na obrázku.

Nepřehlédněte:

Vše by samozřejmě spolupracovalo s distribuční službou Steam a uživatel by měl jistotu, že všechny stažené hry poběží bez problémů. Uvidíme co nakonec ze zvěstí o konzoli vznikne a jak se ke všemu vyjádří samotné Valve. O dalších informacích vás samozřejmě budeme informovat.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama