Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky

Michal Rybka

Michal Rybka

19. 12. 2011 03:00 17

Seznam kapitol

1. Začínáme při zemi 2. Pro filmožrouty 3. Pro hračičky 4. Pro přerostlé děti
5. Sázka na klasiku 6. Pro domácnost... 7. Haleluja konzumu

Nemá si smysl nic nalhávat – ten nejkrásnější dárek si člověk stejně koupí sám. V pokrokových rodinách se proto obvykle postupuje tak, že si dar sami vyberete a po mírném debatování o ceně dojdete k dohodě. Ono to totiž u mnoha darů ani jinak nejde. Občas chcete něco, čemu zbytek rodiny naprosto nerozumí a koupil by to špatně.

Reklama

Nebo chcete něco, co se bude připravovat velmi dlouho a vám na míru, jako když budete chtít ručně šité brnění na kendó a nebo pěkný case od Stoobiho. Tak takový pěkný dárek si opravdu musíte zařídit sami a to se značným předstihem.

Mimo lidí, kteří chtějí k Vánocům něco opravdu šíleného, jako třeba protiletadlovou raketu SA-3 Něva a nebo cestu kolem světa, je tu naštěstí většina, která má celkem normální představy. Někdo touží po tom, aby mu partner sehnal nějaké dobré oblečení, protože mu prostě chybí Dress gathering skill. Jasně, ten, kdo každý rok dostane ponožky, se jenom ušklíbne, ale po komplikované a časově nesmírně náročné operaci „Sežeňte podvlíkačky“ už oceňuji kvalitní a funkční prádlo!

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Jiný ocení zase to, že mu během vánočních svátků přeinstalujete notebook, který jest zavšiven různými digitálními blechami sesbíranými za rok naivního surfování bez průběžné údržby. Každý je prostě jiný. V dnešním povídání vypíchnu spíše fajnovosti a zajímavosti, které mi přišly pozoruhodné, ale přitom relativně levné – přece jenom když se rozhodnete koupit gigatelevizi nebo ledničku o velikosti garáže, nebudete ji hledat mezi tipy na poslední chvíli, že ano?

Docela zajímavý a přitom praktický dárek pro studenta nebo rodiče, který pracuje v nějakém úřadu či podobném zaměstnání, je prezentér. Prezentér je vlastně laserové ukazovátko, na kterém jsou tlačítka pro řízení prezentace, takže stojíte, povídáte a přehazujete si slajdy na dálku. Prezentéry jsou všelijaké, od velmi levných čínských modelů po docela vychytaný, ale taky drahý Logitech R800, který má výrazný zelený laser a zabudovaný měřič času. Nastavíte si na něm, jak dlouho má vaše prezentace trvat a on vás vibrací upozorní, že jste za polovinou času, že „čas už skoro vypršel“ a „že je konec“. Velmi praktické, zvláště ve tmě. Jinak má klasický set funkcí, slide vpřed, slide vzad, ztmavení obrazu, start slideshow a v těle je radiový přijímač s dosahem 30 metrů. Drivery nejsou potřeba, funguje to i bez nich. K prezentéru dostanete fajnovou polstrovanou fusekli, ale i tak je to docela drahý dárek – nějakých 1700 Kč.

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud byste chtěli něco flexibilnějšího, za 2400 Kč se dá pořídit celá bezdrátová klávesnice s laserovým ukazovátkem (ano, zní to šíleně) Acutake ACU-KB250. Je to normální Bluetooth klaviatura s podsvícením a integrovaným touchpadem, takže s ní lze dělat úplně všechno. Můžete tak nejen vést efektní prezentaci, ale i kompletně ovládat počítač. Je to kus „spíš pro technika“ než pro „manažera“, vypadá kapičku divně, ale rozhodně to je zajímavý dárek.

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama