Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

19. 12. 2011 03:00 17

Seznam kapitol

1. Začínáme při zemi 2. Pro filmožrouty 3. Pro hračičky 4. Pro přerostlé děti
5. Sázka na klasiku 6. Pro domácnost... 7. Haleluja konzumu

Nemá si smysl nic nalhávat – ten nejkrásnější dárek si člověk stejně koupí sám. V pokrokových rodinách se proto obvykle postupuje tak, že si dar sami vyberete a po mírném debatování o ceně dojdete k dohodě. Ono to totiž u mnoha darů ani jinak nejde. Občas chcete něco, čemu zbytek rodiny naprosto nerozumí a koupil by to špatně.

Reklama

Pokud si nejste jistí, zda byste zabodovali počítačovým dárkem, je na místě kouknout se na hračky a blbůstky. Nejvíc se mi líbí vrtulníčky na dálkové ovládání – není to vlastně klasický model, spíš taková „nasraná velká moucha“, se kterou je spousta zábavy a občas je i kapku nebezpečná.

Když jsem s vrtulníčkem zkoušel létat, tak mi to poměrně dost bouralo, ale i přes křehce vypadající konstituci vydržel kotrmelce i pády. Hračka pro děti to rozhodně není, přijde mi to krapet nebezpečné, ale každé odrostlejší děcko všeho věku to jistě ocení.

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Vrtulníčků se nabízí celá řada modelů, takže můžete zvážit, jak hodný obdarovávaný byl a co si zaslouží. Ale i základní modely, jako je Panther za osm stovek, jsou udělané překvapivě slušně, odolně a v balení jsou i náhradní listy, pokud byste havarovali razantně. Takový vrtulníček vydrží létat deset až patnáct minut, pak se musí nabít. Zajímavé je řešení nabíjení: můžete použít buď USB kablík a nabíjet z počítače nebo přímo z dálkového ovladače (divil jsem se, proč se do toho cpe tolik AA baterek!) Panther má infračervené ovládání, takže není moc vhodný do členitých prostor, kde by vrtulníček mohl přestat „vidět“ signál. Dražší typy, mezi tisícovkou a dvěma, lze dokonce programovat a umí další věci – takový Sharpshooter umí zahájit palbu miniraketkami! A pokud chcete být za strašně hodné, pak je tu velký čtyřrotorový Parrot AR Drone. Se sedmi tisíci je to ale tedy docela pálka. Za zvážení stojí i jiné dálkově řízené modely, strašně se mi líbil například dálkově ovládaný PzKpfw III pozdního provedení – velikánský dálkově ovládaný německý druhosvětovoválečný tank, přesto pečlivě a realisticky zpracovaný.

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Docela zajímavá levná hračka pro drobotinu je Genius Heeha 400 (foto vlevo). Je to levná konzolka s barevným displejem a trochu retro pojatými hrami. Jasně, každý by chtěl hrát spíš na smartphonu nebo Nintendo 3DS, ale to je dost drahý dárek a navíc je tam slušné riziko zkázy. Konzolka od Geniusu stojí pětistovku, je na ní šedesát jednoduchých her a krmí se normálními baterkami typu AAA. Přitom má barevnou obrazovku a vypadá luxusněji, než by se mohlo zdát. Zajímavou, ale trochu odvážnější variantu představuje Genius Heeha 700 (vpravo), který má zabudovaný jednoduchý foťák a mimo třiceti klasických her taky osm fotoher. Jak přesně vypadají, netuším, ale design zařízení naznačuje, že jde o hračku mířenou spíš na mladší hráče. „Čtyřstovka“ vypadá konzervativněji a tak trochu retro, takže neurazí ani starší uživatele.

 

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz
Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama