Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky | Kapitola 6

Michal Rybka

Michal Rybka

19. 12. 2011 03:00 17

Seznam kapitol

1. Začínáme při zemi 2. Pro filmožrouty 3. Pro hračičky 4. Pro přerostlé děti
5. Sázka na klasiku 6. Pro domácnost... 7. Haleluja konzumu

Nemá si smysl nic nalhávat – ten nejkrásnější dárek si člověk stejně koupí sám. V pokrokových rodinách se proto obvykle postupuje tak, že si dar sami vyberete a po mírném debatování o ceně dojdete k dohodě. Ono to totiž u mnoha darů ani jinak nejde. Občas chcete něco, čemu zbytek rodiny naprosto nerozumí a koupil by to špatně.

Reklama

Když už se tak bavíme o outdoorových aktivitách, musím zmínit naprostou fajnovost, na kterou jsem narazil víceméně náhodou. Cold Steel je firma vyrábějící různé chladné zbraně – a nově se v jejich nabídce objevila levná mačeta Cold Steel Gladius Machette. V kategorii „mačeta“ se obvykle vyskytují levné a nepříliš kvalitně dělané věci, ale Gladius je přes svou nízkou cenu (750 Kč) neuvěřitelně vychytaný. Je to novodobá replika krátkého římského meče – a když ji vezmete do ruky, pochopíte, proč Římané tak dlouho ten směšně vypadající mečík používali.

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Je to perfektně vyvážená zbraň, která je stejně dobrá v seku i v bodnutí, koule na konci rukojeti se dá použít k úderu i pro podporu druhou rukou – husté. Pro boj v uzavřených prostorách je to možná ta nejlepší zbraň, kterou jsem kdy viděl. Je to naprosto brilantní věc třeba na chatu, protože s ní zlikvidujete jak plevelná křoviska, tak i poberty, kteří by se na vás dobývali. Přestože cena je podezřele „vietnamská“, je to velice solidně udělaná a konstrukčně nesmírně vychytaná věc, kterou dostanete včetně pochvy. Prodávají i tréninkový plastový Gladius, který je kupodivu skoro stejně drahý.

Pokud jde o mé osobní favority, pak za naprosto nejbáječnější věc takhle na zimu považuji elektrodeky a elektrofusekle. Je to docela stará věc, je ale neuvěřitelně praktická. Taková elektrofusekle stojí tisícovku, ale nesmírně zpříjemní vysedávání u počítače, protože vám ohřívá nohy a subjektivně tak nesmírně zvyšuje prožitek tepla.

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Nevím, zda to platí obecně, ale když si strčím nohy do elektrofusekle, připadá mi, že je v místnosti obecně tepleji. Teplo prostě vnímám nějak od nohou. A taková elektrodeka, kterou si strčíte pod prostěradlo, je naprosto úžasná – můžete si vyhřát pelíšek před spaním a přitápět si pěkně pod zadkem v chladnější ložnici. Od doby, co mám elektrodeku, se mi už nestává, že bych se probudil se zaseklými a bolavými zády – je to úplně boží věc hlavně pro starší osoby a naprosto stojí za těch čtrnáct stovek. Díky elektrodece můžete taky méně v místnosti topit, zahříváte si to nejdůležitější místo pod dekou a nevadí vám, že je v místnosti chladněji. Deky papají maximálně 50 wattů, na optimální střední nastavení ještě méně, takže to je z hlediska vlastnosti / spotřeba naprosto luxusní.

Vánoce 2011 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama