Velké hraní ve velkém stylu: Intel Extreme Masters Katowice
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Velké hraní ve velkém stylu: Intel Extreme Masters Katowice

Velké hraní ve velkém stylu: Intel Extreme Masters Katowice | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

11. 3. 2016 12:00 8

Seznam kapitol

1. Intel Extreme Masters Katowice 2016 2. Atrakce, stánky, cosplayerky... 3. Něco jen pro „vyvolené“... 4. Akce pro návštěvníky
5. Projděte se s námi a 360° VR kamerou 6. V katovicích obrazem 7. Rozzářený hardware 8. Do finále s LoL

Intel nás pozval na soutěž Intel Extreme Masters 2016 pořádanou v polských Katowicích. Zážitek to byl ohromný – nejen kvůli masivním davům a velké hale Spodek, ale i tomu, že jsem naživo viděl něco, co mi náramně připomínalo Video Game High School. A taky jsme s sebou měli 360 VR kameru!

Reklama

Masivní počty hráčů byly doprovázeny ještě masivnější ochrankou. Bylo to až neuvěřitelné, spíš se zdálo, že se Poláci připravují na revoluci. Přestože už v objektu ochranka byla, u novinářského vchodu postávaly ještě tak dva až tři další autobusy ochrankářů. Proslýchalo se, že z řad anonymů padla výhrůžka na adresu hráčů, takže u každého průchodu stál alespoň jeden a kontroloval press karty v jednom kuse. Bylo to až nepříjemné, jako ve vězení a s postupem času to ještě eskalovalo, protože mimo press karty začali kontrolovat ještě náramky. Člověk by řekl, že stačí jedna věc, že?

Ve stánku Intelu se skvěle pózovalo :)
i Zdroj: PCTuning.cz
Ve stánku Intelu se skvěle pózovalo :)

Organizace akce byla dost neflexibilní a trochu divná, personál hlídal prázdné vyhrazené místnosti, zatímco press roomy kombinovaly prostor pro rozhovory a pro pobyt novinářů, takže klasicky došlo na rozhovory po chodbách a po volných koutech, protože všude bylo narváno. Nebylo dost personálu na to, aby hlídal novinářům vybavení (v některých případech byly k vidění i RED kamery za tři čtvrtě mega ponechané samy o sobě), zato bylo dost personálu na to, aby se u každé místnosti hlídalo, zda hanebníci nevnášejí pití z chodby. Prý jim posledně někdo nalil vodu do internetu nebo tak něco. Nezbylo než přejít do ilegality a dát se na cestu nápojového a potravinářského zločinu!

Press problems – thug life!
i Zdroj: PCTuning.cz
Press problems – thug life!

Speciální návštěvníci byli otagováni do různých kategorií a měli přístup do různých zón, například novináři mohli do některých VIP prostor, ale ne do zákulisí. Běžní smrtelníci měli pohyb docela omezený, nemohli se například ani podívat na výstavu technologií Intel, která byla schovaná ve VIP prostorách. To je docela škoda, předváděly se tam VR technologie, nejnovější nano PC, tablety s RealSense technologiemi, výkonná PC a podobně. Zvláště o VR technologie tam byl zájem a u VR brýlí HTC Vive byla permanentní fronta, čemuž se nedivím, protože systém dovoluje omezený, leč reálný pohyb po virtuálním světě.

Velké hraní ve velkém stylu: Intel Extreme Masters Katowice
i Zdroj: PCTuning.cz
Velké hraní ve velkém stylu: Intel Extreme Masters Katowice
i Zdroj: PCTuning.cz

Konstantou byla fronta na VR HTC Vive. Rozumím...

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama