verbatim-zacina-prodavat-nove-hdd-a-ssd-s-kodovaci-klavesnici
Novinka Verbatim začíná prodávat nové HDD a SSD s kódovací klávesnicí

Verbatim začíná prodávat nové HDD a SSD s kódovací klávesnicí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 1. 2018 14:30

Společnost Verbatim představuje dvě zařízení na ukládání dat s hardwarovým šifrováním armádní úrovně - Store‘n’Go Secure Portable HDD (1 TB) a Store‘n’Go Secure Portable SSD (256 GB).

Reklama

Tato zařízení jsou kompatibilní se standardem FIPS (Federal Information Processing Standard) 140-2 a směrnicí GDPR díky tomu, že využívají AES 256bit hardware šifrování. To znamená, že povinně šifrují všechny složky nahrané na zařízení v reálném čase. Díky vestavěné klávesnici pro zadání PIN kódu disky neuchovávají hesla v dočasné paměti. Tím pádem jsou mnohem bezpečnější než nosiče, které používají klasické softwarové šifrování.

Uživatel zadá kód PIN, který může mít až dvanáct číslic, a poté může disk „odemknout“ a dostat se k jeho obsahu. Když je disk připojený k počítači či jinému zařízení, LED osvětlení na klávesnici ukazuje jeho současný stav: zamčený disk svítí červeně, odemčený zeleně a žlutě v administrátorském režimu. Pro ještě větší zabezpečení se disk po dvaceti neúspěšných pokusech o odemknutí zamkne a bude nutné ho znovu naformátovat. Systém zadávání hesla pomocí klávesnice zároveň umožňuje diskům připojit se k televizi a set-top boxům, které mají mechaniku podporující externí disky. Běžné pevné disky s šifrovacím softwarem tuto možnost nemají.

Verbatim začíná prodávat nové HDD a SSD s kódovací klávesnicí
i Zdroj: PCTuning.cz
Verbatim začíná prodávat nové HDD a SSD s kódovací klávesnicí
i Zdroj: PCTuning.cz

Obě nová zařízení jsou kompatibilní s operačními systémy pro Windows a macOS a využívají rozhraní USB 3.1 a USB-C. Balení obsahuje kabel pro propojení USB-C a USB-A a dále USB-A/USB-C adaptér pro připojení k široké škále zařízení.

Pro ještě větší bezpečnost je spolu s novinkami dodáván i Nero Backup Software, který uživatelům umožňuje naplánovat zálohování všech souborů, složek a disků v jejich notebooku nebo stolním počítači a zajistit tak pravidelnou zálohu dat. Nero Backup Software je kompatibilní se systémy Windows Vista, Windows 8 and Windows 10, ne však s macOS.

Přenosný disk Store‘n’Go Secure Portable HDD s přístupovou klávesnicí a kapacitou 1 TB má doporučenou cenu 2 190 Kč, hmotnost 280 gramů a rozměry 123 mm × 76 mm × 11 mm. 256GB Store‘n’Go Secure Portable SSD má doporučenou cenu 3 699 Kč, váží 116 gramů a měří pouze 93 mm × 50 mm × 13 mm.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama