vietnamsky-e-shop-odhalil-udajne-specifikace-pripravovane-geforce-gtx-1180
Novinka Vietnamský e-shop odhalil údajné specifikace připravované GeForce GTX 1180

Vietnamský e-shop odhalil údajné specifikace připravované GeForce GTX 1180

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 7. 2018 15:30 1

Vietnamský internetový obchod odhalil ve své nabídce podobu, specifikace a také cenu připravované grafické karty GeForce GTX 1180 v provedení ROG Strix od značky Asus ještě před jejím oficiálním představením.

Reklama

Tato grafická karta má podle uniklých informací vycházet z čipu GT104 založeného na 12nm microarchitektuře Turing, což vyvrací teorie o využití čipu Volta obsahujícím DPFP jádra a Tensor jádra. Nižší bude také počet CUDA jader. Připravovaná grafická karta bude také využívat levnější návrh pamětí GDDR6, zatímco čipy založené na architektuře Volta jako je například Titan V sází na vrstvené paměti HBM2. 

Vietnamský e-shop odhalil údajné specifikace připravované GeForce GTX 1180
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi specifikacemi modelu GeForce GTX 1180 by se mělo objevit 3584 CUDA jader a 16 GB pamětí GDDR6 využívajících 256bitovou sběrnici. Paměti mají běžet na efektivní frekvenci 14 GHz, díky čemuž propustnost dosahuje na 409,6 GB/s. 

Cena uvedená na stránkách prodejce evidentně není relevantní finální cena, jelikož v přepočtu dosahuje na téměř 34 000 Kč, což neodpovídá běžným zaváděcím cenám předchozích generací. Tento únik může být samozřejmě pouze fotomontáž a specifikace finální karty budou potvrzeny až samotným výrobcem.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama