viewsonic-td2220-novy-dotykovy-monitor-s-technologii-optical-touch
Novinka ViewSonic TD2220: Nový dotykový monitor s technologií Optical Touch

ViewSonic TD2220: Nový dotykový monitor s technologií Optical Touch

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

9. 10. 2012 06:00 3

Monitor má úhlopříčku 22 palců a dotykový panel, který je realizovaný dvěma infračervenými snímači. Lze tak používat maximálně dva prsty, které ale stačí na většinu gest.

Reklama

S příchodem Windows 8 a Moder UI, které je určené pro dotykové přístroje, se možná začnou mnohem více propagovat dotykové All-in-One počítače, případně dotykové monitory. Modern UI totiž není úplně nejlepší na ovládání myší a nemožnost deaktivovat jej je trochu smutná. Naštěstí ale existují programy třetích stran, které to umožňují. Nicméně ViewSonic představil nový 22palcový dotykový monitor.

ViewSonic TD2220: Nový dotykový monitor s technologií Optical Touch
i Zdroj: PCTuning.cz

Monitor má rozlišení 1920 × 1080 pixelů a LED podsvícení, které mu dává maximální jas 200 cd/m2. Kontrast je v tomto případě 1000:1. Použit je klasický TN panel a dvojice optických IR senzorů v horních rozích monitoru. Výhodou je, že senzory detekují cokoli, co se přiblíží k panelu. Senzory jsou schopny detekovat maximálně dva dotyky, což bohatě stačí na všechny základní ovládací gesta. Displej kryje pevné krycí sklo stupně 8H.

Monitor je vybavený vstupy DVI a VGA. Pro zapnutí ovládání pomocí dotyků je nutné připojit monitor ještě speciálním USB kabelem. Dále je TD2220 vybaven reproduktory SRS Premium Sound a rozbočovačem se 2 porty USB. Průměrná spotřeba je výrobce udávaná na 26 W. Cena za dotykový monitor ViewSonic TD2220 je 329 dolarů (7 500 Kč) a dostupný bude poslední týden za 2 týdny.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama