Viper VPR100 1 TB: TLC SSD disk s RGB osvětlením
i Zdroj: PCTuning.cz
Úložná zařízení Článek Viper VPR100 1 TB: TLC SSD disk s RGB osvětlením

Viper VPR100 1 TB: TLC SSD disk s RGB osvětlením | Kapitola 8

Z. Obermaier

Z. Obermaier

23. 3. 2020 03:00 11

Seznam kapitol

1. Starý známý disk s RGB osvětlením 2. Představení disku VPR100 3. Testovací sestava a specifikace 4. Testy malých souborů (nejdůležitější) 5. Testy malých souborů (důležité) 6. Testy sekvenční, IOPS a přístupové doby
7. Syntetické testy – body 8. Start Windows a shrnutí výkonu 9. SLC cache a výkon versus teplota 10. Výkon disku s RGB synchronizací 11. Závěr

Jednou to muselo přijít, SSD disk jehož hlavním úkolem je svítit a blikat v barvách RGB. Patriot uvedl novou řadu s vysokým výkonem, originálním chladičem a osvětlením pomocí adresovatelných RGB LED. Zapnutí blikátek má výrazný dopad na výkon, což pro mne bylo překvapení.

Reklama

Start Windows a shrnutí výkonu

Viper VPR100 1 TB: TLC SSD disk s RGB osvětlením
i Zdroj: PCTuning.cz

Měřím stopkami nastartování systému od pípnutí desky do Windows až na plochu. Čas měřím stopkami, měření není zcela přesné ale pro orientaci stačí bohatě. Start systému s NVMe diskem je bleskové, nic rychlejšího dnes neexistuje. Tím se dostáváme k celkovému zhodnocení výkonu:

Viper VPR100 1 TB: TLC SSD disk s RGB osvětlením
i Zdroj: PCTuning.cz

Disk Viper VPR100 je hodně výkonný disk, o tom není pochyb. V průměru dosáhl skóre cca 60 procent. To je jen kousek pod nejrychlejšími disky s PCIe 4.0 (Corsair a Adata). Výkon je na úrovni Samsung 970 Pro, což je disk za skoro dvojnásobnou cenu. Ovšem mluvíme tu o průměru, v zápisu bude Samsung vždy významně výkonnější. To ale nic nemění na faktu, že dnes testovaný disk je jeden z nejvýkonnějších 3D TLC disků na trhu. Za svou cenu je to skvělá koupě.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama