vodni-blok-kulaty-vzduchovy-chladic-zalman-reserator-3
Novinka Vodní blok + kulatý vzduchový chladič = Zalman Reserator 3

Vodní blok + kulatý vzduchový chladič = Zalman Reserator 3

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 8. 2013 08:00 8

Vodní chlazení s nevšední konstrukcí radiátoru má uchladit až 400 W zbytkového tepla nasadíte jej na kteroukoliv základní desku současnosti.

Reklama

Společnost Zalman vyrábí mnoho chladičů, Reserator 3 je ale velmi zajímavý. Jedná se o vodní chlazení typu vše v jednom, ale to není ta zajímavost. Tou je použitý radiátor, ten zde totiž není v běžném provedení, ale připomíná spíše procesorové chladiče CNPS taktéž od Zalmanu.

Vodní blok + kulatý vzduchový chladič = Zalman Reserator 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve vodním bloku na procesor se zároveň nachází integrovaná vodní pumpa, která se stará o průtok vody v celém okruhu. V radiátoru najdeme měděné trubičky, které tentokráte nejsou naplněni plynem a neslouží jako heat-pipes, nýbrž jimi protéká ohřátá voda. Trubičky jsou několikrát zahnuté a vnitřní část je sestavena ze dvou bloků. Z těchto trubek se pak teplo přesouvá do měděných poniklovaných žeber poskládaných dokola. Celý radiátor pak profoukne 120mm ventilátor. Ten má rozmezí otáček od 1100 do 2200 ot./minutu. Chladič je prý schopný uchladit až 400 W zbytkového tepla. Celý set váží 870 gramů.

Chladič Zalman Reserator 3 má zalistován zatím jediný český obchod a to za cenu 2 900 Kč a dostupnost je neznámá.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama