Vrátí se Ubisoft na Steam? Podle uniklého kódu je to možné
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Vrátí se Ubisoft na Steam? Podle uniklého kódu je to možné

Vrátí se Ubisoft na Steam? Podle uniklého kódu je to možné

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

10. 11. 2022 19:10 2

Herních klientů máme už dost. Opravdu dost. Kdejaký druhořadý vývojář si kromě své vlastní hry splácá i svůj launcher, aby jej ostatní neobírali o zisky.

Reklama

Popravdě, každý druhý svůj launcher opravdu nemá. Jen ti největší ryby v herním oceánu. Máme tu launchery GOG, Steam, Epic, Origin a nebo právě Ubisoft Connect. Ubisoft se rozloučil se Steamem v roce 2019, protože se mu nelíbily poplatky, které si Gabe účtoval, to jest celých 30% (nyní 20%). Tudíž od té doby Ubisoft vydával své nové pecky jen pro svůj Connect a ještě pro Epic, protože ten si řekl o pouhých 12% z tržby. Poslední hra od Ubisoftu na Steamu byla Far Cry: New Dawn, což je už tři roky stará vykopávka. 

Vrátí se Ubisoft na Steam? Podle uniklého kódu je to možné
i Zdroj: YoobieRE

Nyní ale ta zajímavá část. Programátor „YoobieRE“ se zabývá reverzním inženýrstvím launcheru Connect (kdo ví proč) a objevil kus kódu, kde se skrývá reference na Steam verzi Assasins Creed Valhalla a Roller Champions. K tomuto se pojí i několik náznaků, že by nad tím mohli potentáti z Ubisoftu uvažovat. Například CEO prohlásil, že by mohli opět na Steamu vydávat hry, pokud bude Steam Deck úspěšný. Jetli se tak rozhodnou a budeme si moci hry aktivovat i u Gabea, téměř jist bude nutné propojení Steamu a Ubisoft Connect, stejně jako v případě kooperace s Epicem. Zatím se ale musíme holt smířit s několika launchery naráz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama