Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC  (recenze)
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC (recenze)

Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC (recenze)

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 5. 2014 03:00 47

Seznam kapitol

1. Příběh hry 2. Hackování 3. Hackování, reputační systém 4. Hackování a on-line hra 5. Náplň příběhových misí
6. Náplň příběhových misí, jízdní model 7. Vedlejší činnosti 8. Strom dovedností 9. Grafika, technické zpracování hry, HW nároky 10. Hudba, dabing, závěrečné hodnocení hry

Je to už rok, co vývojáři Ubisoftu na E3 předvedli hru Watch Dogs. Vypadala opravdu nádherně, takže jsme poctivě hltali každý screenshot, každý nový trailer i kusou informaci, která z autorů vypadla, a netrpělivě vyčkávali, až si tuhle pecku budeme moci zahrát. Nyní ta chvíle konečně nastala. Jaké je být v těle hackera Aidena Pierce?

Reklama

Poprask, který byl kolem Watch Dogs vás za ten rok nejspíš taky neminul, takže už moc dobře víte, že Watch Dogs je městská akce, v níž hraje hlavní roli hackování počítačových systémů. Hlavním hrdinou hry je Aiden Pierce, jenž se pouští odhalit neznámé zločince, kteří zavinili automobilovou nehodu, v níž zemřela jeho neteř.

Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC  (recenze)
i Zdroj: PCTuning.cz

Aidenova sestra sice hlavního hrdinu od pomsty zrazuje, ten však na její přání nedbá a pouští se do víru digitálního Chicaga. Příběh o pomstě by mohl být docela fajn, jenže časem se Aidenovi ozve starý parťák, který mu začne dělat problémy a honba za pomstou se rychle vytratí.

(Pozor, následuje spoiler!) I když to ode mě bude trošku neprofesionální, prozradím vám, že i k pomstě se Aiden po čase dopracuje. Stane se to však jen-tak mimochodem a vyzní to, jako by si scénárista najednou vzpomněl, že by tohle ve hře vlastně mělo být taky a tak to tam nahonem vecpal, aby hráči moc nemrmlali.

Hra trpí i na nevýrazné charaktery. Postava Aidena, všehoschopného bijce a hackera, nad nímž drží ochrannou ruku ještě schopnější, těžce protřelá hackerka Clara Lille, je poměrně dobře zvládnutá. Právě hackerka Clara Lille, která zpočátku vystupuje pod nickem BadBoy17, však měla mnohem větší potenciál a o představení takového Jordiho China, dalšího Aidenova pomocníka, je škoda mluvit. Zrovna tento týpek mi však z celého výběru nakonec přirostl k srdci nejvíc. Ono totiž jinak není moc z čeho vybírat.

Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC  (recenze)
i Zdroj: PCTuning.cz

Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC  (recenze)
i Zdroj: PCTuning.cz

Postavy jsou nevýrazné až běda, občas navíc reagují dost podivným způsobem. Třeba taková sestra Aidena nad hrobem své dcery neukápne ani slzičku a její jedinou snahou je chlácholit zlomeného Aidena. Ano, za tímto chováním se ukrývá snaha o ochránění svého zbývajícího syna, ale viděli jste už „milující“ matku, která by nad hrobem svého dítěte dokázala řešit něco jiného než kapesníky? Já teda ne. (Konec spoileru.)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama