windows-10-uz-najdeme-v-700-milionu-zarizeni-cil-microsoftu-je-ovsem-v-nedohlednu
Novinka Windows 10 už najdeme v 700 milionů zařízení, cíl Microsoftu je ovšem v nedohlednu

Windows 10 už najdeme v 700 milionů zařízení, cíl Microsoftu je ovšem v nedohlednu

Martina Lipertová

Martina Lipertová

27. 9. 2018 09:30 5

Pár měsíců před uvedením Windows 10 na trh se vedoucí operačního oddělení Microsoftu Terry Myerson nechal slyšet, že Windows 10 bude za dva až tři roky od uvedení na miliardě zařízení. 

Reklama
Windows 10 už najdeme v 700 milionů zařízení, cíl Microsoftu je ovšem v nedohlednu
i Zdroj: PCTuning.cz

A teď zpět do reality. Windows 10 je na světě něco málo přes tři roky a právě pokořil hranici 700 milionů zařízení. To znamená, že k výše vytyčenému cílu mu schází 300 milionů instalací, což není zrovna málo.

Údaj o počtu instalací nabídla společnost Microsoft na konferenci Ignite 2018. Poslední oficiální údaj o počtu instalací Windows 10 pocházel z listopadu loňského roku, když Microsoft hlásil pokoření hranice 600 milionů zařízení. O několik měsíců později ze společnosti odešel také pracovník s odvážnými předpověďmi Terry Myerson, dost možná proto, že už tehdy bylo jasné, že svou předpověď nesplní.

Zájem o Windows 10 by se samozřejmě mohl ještě zvednout. Počínaje rokem 2020 Microsoft zpoplatní bezpečnostní aktualizace systému Windows 7, což by pro tento operační systém mohlo znamenat pořádný boom. 

Micrososftu by mohly pomoct také nové grafické karty od Nvidie, DirectX 12 API (a tedy neustále skloňovaná funkce raytracing) totiž na starších systémech není podporována. Jenže za 2-3 roky se může stát spousta věcí, takže nemá smysl dělat nějaké předpovědi.

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama