windows-7-se-konecne-dotahuje-na-windows-xp
Novinka Windows 7 se „konečně“ dotahuje na Windows XP

Windows 7 se „konečně“ dotahuje na Windows XP

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

14. 4. 2011 11:00 15

Stále oblíbená, avšak zastaralá „XPčka“ ne a ne opustit pomyslný trůn. Na starém kontinentu se blíží změna a brzy zde bude mít většinové zastoupení nejnovější verze operačního systému.

Reklama

Windows XP jsou povedeným a úspěšným systémem, který je tu s námi již od roku 2001. To je v informačním věku celá věčnost a je až neuvěřitelné, že je i nadále nejpoužívanější. Pro softwarového giganta je to ´v současné době spíše přítěží, neboť uživatelé od něj odcházejí neradi a brání se přechodu na mnohem novější, lepší a modernější Windows 7, či Vista. Podíly na trhu se tak mění výrazně pomaleji než Microsoft očekával a až teď se konečně dostáváme do fáze, kdy bude novým králem Windows 7.

Windows 7 se „konečně“ dotahuje na Windows XP
i Zdroj: PCTuning.cz

V Evropě má podle StatCounter Windows XP 39,87% trhu a každým dnem ztrácí. Windows 7, ačkoli ovládá „pouze“ 33,35%, má vzestupný trend a v nejbližší době lze očekávat výměnu ve vedoucí pozici. Ještě lépe si „sedmičky“ stojí v USA, kde mají 30,84 procent trhu a na XP s 32,17 procenty už ztrácí minimum. V České republice je však rozdíl o něco větší a Windows XP si na prvním místě s podílem 47,18 procenta drží solidní náskok před druhými Windows 7 (32,74 procenta). I zde však dochází k poklesu podílu XP a růstu 7.

 

Zdroj: StatCounter Global Stats - Operating System Market Share

Tento vývoj má pro nás - uživatele především pozitivní dopady, neboť umožní rychlejší nástup nových technologií. Microsoft na něm samozřejmě vydělá peníze a až na několik konzervativců budou obě strany spokojené. Jakou verzi operačního systému používáte vy?

Zdroj: StatCounter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama