Wolverine V2 od Razeru je prvotřídní ovladač pro Xbox i PC
i Zdroj: Razer
Novinka Wolverine V2 od Razeru je prvotřídní ovladač pro Xbox i PC

Wolverine V2 od Razeru je prvotřídní ovladač pro Xbox i PC

Redakce PCT

Redakce PCT

13. 3. 2023 08:00 3

Společnost Razer je dlouhodobě synonymem kvalitního vybavení pro hráče, kteří očekávají od svých periferních zařízení nadstandardní výkon i design. Nejinak je tomu v případě univerzálního herního ovladače Razer Wolverine v2 Chroma.

Reklama
Reklama

Ten lze využít jak s nejnovější generací konzolí Xbox Series X a Series S, tak pro hraní na starší osmé generaci konzolí, tedy na zařízeních z rodiny Xbox One. Ovladač je kompatibilní také s osobními počpítači se systémem Windows 10 nebo Windows 11, a může tak být skvělým doplňkem v domácnosti, která si předplácí kombinované předplatné Game Pass Ultimate od Microsoftu. 

Mechanika znamená bezkonkurenční rychlost

Tlačítka na přední straně ovladače i D-Pad využívají technologie Mecha-Tactile, která je obdobou plně mechanických klávesnic pro profesionální použití. Mechanický stisk je registrován přesněji a především rychleji, než to umí tlačítka s tradičními (a nutno říci, že levnějšími) membránami. Společnost Razer proto tento ovladač cílí zejména na hráče kompetitivních her, ve kterých může každá milisekunda představovat rozdíl mezi virtuální likvidací protivníka a vlastní porážkou. 

Wolverine V2 od Razeru je prvotřídní ovladač pro Xbox i PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Tradiční zelená barva značí kompatibilitu s konzolemi Xbox aktuální i předchozí generace

Obrovským lákadlem druhé generace ovladače Wolverine (pořídíte na CZC.cz) je celkem šestice multifunkčních tlačítek, programovatelných pomocí aplikace Razer Controller Setup for Xbox. Konkrétně jde o dvojici tzv. bumperů a čtveřici triggerů na zadní straně ovladače. Ty se mohou hodit jak pro rozšíření arzenálu pohybů ve střílečkách, tak například v závodních hrách (série Forza) nebo pro ovládání populárního Flight Simulatoru, který je jednou z exkluzivit konzole Xbox. 

Plně přizpůsobitelné funkce i vzhled

Funkční tlačítka mají dle výrobce udávanou životnost minimálně 3 miliony kliků a také sníženou vzdálenost aktivace, pouhých 0,65 mm – o 0,35 milimetrů méně, než je standard u membránové technologie. Ty, kteří mají v plánu s ovladačem strávit mnoho dlouhých dnů a bezesných nocí, jistě potěší i plně vyměnitelné krytky palců pro dvojici analogových páček. Zadní páčky je možné kdykoliv přepnout mezi závodním a FPS režimem a nastavit tím jednoduše hloubku maximálního stisku. 

Wolverine V2 od Razeru je prvotřídní ovladač pro Xbox i PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Bezkonkurenční odezva tlačítek i vyměnitelné kloboučky analogů. V Razeru vědí, co pravidelné hráče trápí nejčastěji, a umí jim vyjít vstříc

Skvělý ovladač se pozná nejen podle pokročilých funkcí, ale i tím, že je ozdobou každého herního pokoje. A právě v této kategorii hraje Wolverine V2 skutečně první housle díky podsvícení Razer Chroma RGB. Vychutnat si tak můžete 16,8 milionu barev i nesčetně speciálních efektů, které lze spustit prostřednictvím oficiální Xbox aplikace. U vybraných herních titulů lze navíc počítat s plnou podporou adaptivního podsvícení, která zajistí větší imerzi do herního univerza právě prostřednictvím barevného sladění s aktuální scénou na obrazovce. 

Potěší profíky i příležitostné hráče

Velkou pozornost věnovali v Razeru také ergonomii. Úchyty a kontury byly navrženy ve tvaru písmene L, což podle designérů umožňuje přirozené, „nenucené“ držení ovladače klidně několik hodin v kuse. Kvalitní pogumování rukojetí by mělo zabránit vyklouznutí ovladače v případě, že se vám zapotí v rámci frenetického virtuálního střílení ruce. Váha zařízení je pouhých 270 g, připojíte jej pomocí třímetrového USB-C kabelu a samozřejmostí je 3,5mm audio výstup a vstup pro mikrofon. 

Wolverine V2 od Razeru je prvotřídní ovladač pro Xbox i PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Ovladač zaujme čtveřicí triggerů na zadní straně, které představují nadstandard oproti běžné specifikaci Xbox-kompatibilních ovládacích zařízení

Firma Razer nový ovladač propaguje jako zařízení pro profesionální gamery i širokou veřejnost, se špičkovou přesností a jasnou hmatovou odezvou. A přesně to můžete od ovladače Razer Wolverine v2 Chroma očekávat. Navíc vypadá skutečně skvěle a ladí s konzolemi z rodiny Xbox, ať už ve vašem pokoji máte starší Xbox One nebo novější Xbox Series. Možnost připojit ovladač k PC a užít si rozšířený katalog herních titulů je pak příjemnou třešničkou na tomto chuťově vyladěném dortu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama