Xiaomi předstihlo Apple a na trhu se smartphony je dvojkou
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Xiaomi předstihlo Apple a na trhu se smartphony je dvojkou

Xiaomi předstihlo Apple a na trhu se smartphony je dvojkou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 7. 2021 11:21

Canalys, přední společnost zabývající se průzkumem trhu, zveřejnila svou zprávu o globálním trhu chytrých telefonů za 2. čtvrtletí, ve kterém Xiaomi obsadilo druhé místo se 17% podílem a 83% meziročním růstem, čímž překonalo americký Apple.

Reklama

V dopise všem zaměstnancům Lei Jun, zakladatel Xiaomi ,zdůraznil, že stát se světovou jedničkou na světě je klíčovým milníkem v historii Xiaomi. Po pěti letech sebezdokonalování se produkční možnosti společnosti významně zvýšily – připravila si cestu na prémiový segment trhu a zvýšila svůj podíl na trhu.

Podle nejnovějších údajů o chytrých telefonech od společnosti Canalys se Xiaomi rychle rozvíjí na zámořských trzích a dosahuje více než 300% meziročního růstu na trhu v Latinské Americe, více než 150% meziročního růstu v Africe a více než 50% meziročního růstu v západní Evropě. Podle analýzy vstoupily smartphony Xiaomi na více než 100 trhů po celém světě, umístily se na 1. místě, pokud jde o podíl chytrých telefonů na 12 trzích, a na 2. místě v Evropě. Jsou také po celá léta číslem 1 v Indii.

Xiaomi telefony
i Zdroj: PCTuning.cz
Xiaomi telefony

Ve druhém čtvrtletí 2021 Xiaomi vykázalo meziroční růst 83 %, čímž překonalo Apple a vrátilo se na druhé místo. Xiaomi v roce 2020 investovalo do výzkumu a vývoje téměř 10 miliard jüanů a letos očekává jejich nárůst o 30 až 40 %. Na začátku roku 2021 oznámilo Xiaomi největší nábor inženýrů ve své historii: 5 000 inženýrů za jediný rok, což je 20 % z celkového počtu zaměstnanců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama