YouTube dozrává. Co na něm dnes sledovat?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek YouTube dozrává. Co na něm dnes sledovat?

YouTube dozrává. Co na něm dnes sledovat? | Kapitola 2

Michal Rybka

Michal Rybka

28. 11. 2020 03:00 30

Seznam kapitol

1. Život na YouTube 2. Každý den chytřejší 3. Do vesmíru a zpátky na zem 4. Výlety do minulosti
5. Výzkumné projekty 6. Pro fanoušky filmů 7. Vážně i nevážně

Bylo nebylo, YouTube byl nejlepším místem pro amatéry, kteří získávali body na dětech a na kontroverzi. To nám stále zůstalo, blbostí se nezbavíme, ale v mezičase nám přibyly kanály nabízejí opravdu dospělý obsah – techniku, historii, vojenství, vědu a další.

Reklama

Smarter Every Day

Špičkový kanál Smarter Every Day se věnuje širokým otázkám vědy a techniky – a ten sympatický týpek má podporu titánů vědy, armády i průmyslu, takže jsme se s ním mohli podívat nejen do továrny na rakety, ale doslova i na palubu aktivní americké ponorky v průběhu arktické mise. Nezávidím lidem moc často, ale nechat se vyklopit vrtulníkem na led v arktidě, vlézt Amíkům do ponorky, celou ji proslídit a vlézt si třeba i do torpédové roury – to je prostě cool!

Curious Droid

Vynikající kanál Curious Droid, zabývající se hlavně historií technologie, strojů, jejich konstrukcí a pokroky. A také neúspěchy a podivnostmi – co si takhle třeba připomenout domu, kdy mělo být všechno atomové – auta, vlaky i letadla? Vážně, Ford pracoval na konceptu Ford Nucleon – automobilu s malým jaderným reaktorem pro každou americkou rodinu!

Tactical Rifleman

Pokud to máte rádi trochu víc hardcore, můžete se podívat na kanály, které se zabývají praktickou stránkou vojenství a vojenského výcviku, jako je Tactical Rifleman. Věnuje se historii, ale i vojenské praxi z hlediska americké armády – jak cvičit, jak bojovat, jak přežít. Zde máme video, které se věnuje popisu vojenské americké výbavy tak, jak se používala mezi lety 1916 až 1951, tedy, zhruba řečeno, od První světové do války v Koreji.

Jordan B. Peterson

V médiích se občas dočtete o „kontroverzním“ kanadském psychologovi Petersonovi, případně se mu tam nějaký progresivista rovnou vysměje. Kdo je ale Peterson a co říká? Je to hodnotový psycholog, který vychází z křesťanství a ano, dělá hrozné věci v tom, že progresivní levici připomíná, co dělali jejich bratři ve zbrani v Sovětském Rusku – a občas jim k tomu čte Solženicyna, což je musí strašně štvát. Naštěstí nemusíme poslouchat příkré soudy nedouků, můžeme si můžeme Petersona poslechnout sami – například jeho přednášky o psychologii osobnosti. Zde se například věnuje Carlu Jungovi a jeho pohledu na osobnost.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama