Youtuber předělal Playstation 5 na vodou chlazenou „Slim“ verzi z mědi
i Zdroj: DIYPerks
Novinka Youtuber předělal Playstation 5 na vodou chlazenou „Slim“ verzi z mědi

Youtuber předělal Playstation 5 na vodou chlazenou „Slim“ verzi z mědi

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

20. 6. 2022 18:50

Stálo to hodně času, vlasů a vrásek, jeden mrtvý PS5, ale nakonec se dílo podařilo.

Reklama

Playstation 5 je poslední generace konzolí od Sony. Při uvedení jste se zařadili do fronty a doufali, že jednou na vás přijde řada. A když už jste ho konečně měli, tak vás asi nenapadlo ho rozebrat, celý předělat a chladit ho vodou. Ale youtuber Matt (kanál DYI Perks) přesně to udělal. Dal si za cíl vytvořit první tenký PS5 na světě a limit byl 2 cm tloušťky. Pochopitelně bylo potřeba trochu toho kreativního myšlení a zručnosti. Samotná základní deska PS5 je tenká, ale chlazení a zdroj zabírají moc místa. Takže jak na to?

Matt vytvořil z několika vrstev mědi vodní blok, který chladil procesor, paměti a pár dalších součástek. Pájení vrstev bylo skutečně zajímavé, neboť se tak dělo v troubě na pečení. Nicméně celý tenká konstrukce se podařila, PS5 bylo zakuto. Matt vyřešil elegantně i zdroj a radiátor chlazení, oboje zkompletoval do jakési „tuby“, která si hoví za stolem, poněvadž stejně nebude vidět. Stejně jako mohutné hadice a napájecí kabel vystupující zezadu měděného PS5. Jenže nadšení dlouho nevydrželo, protože ona zdrojová tuba se překotila, PS5 nebyl chlazen, zamrznul.. a umřel. Naštěstí Matt měl k dispozici další kus konzole a tak celý projekt zdárně dokončil, ovšem trvalo to několik měsíců. A velmi zajímavé jsou i teploty funkčního prototypu. 

Youtuber předělal Playstation 5 na vodou chlazenou „Slim“ verzi z mědi
i Zdroj: DIY Perks

Vodou chlazený měděný chrt má mnohem lepší hodnoty, než standardní PS5. Méně hluku, delší životnost, menší spotřeba. Jen je otázka, kdo jiný než bláznivý youtuber by měl nervy, čas a prostředky si s tím tak vyhrát. I tak však dobrá práce. 

zdroj: DYI Perks

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama